Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
 


Bebeğine organik domates alacaktı, kendi şirketini kurdu

Organik ürün sipariş platformu o-bebek.com, iki kadın girişimcinin yoğun çalışmasıyla ortaya çıktı. Şimdi 8 kategoride 5 bini aşkın ürün satıyor.

İSTANBUL - İki girişimci kadının organik yaşam üzerine yaptıkları araştırmaların sonucunda ortaya çıkan bir online alışveriş sitesi olan o-bebek.com, tüm anneler için dünya markalarını güvenilir sertifikalar ile sunan bir organik ürün alışveriş platformu olarak hizmet veriyor.

Sitenin kurucu ortaklarından Özlem Çıkrıkçı, 19 yıldır iş hayatında, Türkiye’nin önemli şirketlerinde dış alım – satım görevi yapmış ve doğal ürünler dışında hiçbir şey kullanmayan Paleo beslenme uzmanı bir girişimci. Sitenin kuruluş hikayesini kardeşinin yeni doğan bebeği için harıl harıl organik domates araması üzerine başladığını söyleyen Özlem Çıkrıkçı, “Bebeğine organik domates almak için tüm olanakları seferber eden annenin yani kardeşimin kararlılığı bizim çalışmalarımızın çıkış noktası haline geldi” dedi.

Öte yandan gittikçe kötüleşen hayat şartları, yeni nesilde hızla yayılan obezite başta olmak üzere, astım, bronşit ve bağışıklık sistemi hastalıklarının hızla arttığını vurgulayan Çıkrıkçı, insan sağlığı için iyi bir şey yapmak isteği duyan iki girişimciyi harekete geçirdiğini ve 2014 yılının Mart ayında o-bebek.com’u hizmete sunduklarını açıkladı.

Sekiz ana kategoride 5 bini aşkın ürün

Organik ürün tüketimine uzun yıllar önce başladığını aktaran Çıkrıkçı, kendi ihtiyaçlarını giderme konusunda, özellikle büyük şehirlerde farklı farklı noktalara giderken hepimizin harcadığı zamanın anneler için ne kadar değerli olduğunun bilinciyle internete yöneldiğini söyledi. Özellikle internette bu sektörde ciddi bir eksiklik olduğunu fark ederek bu eksikleri o-bebek.com’da gidermek için çalışmalar yaptığını aktaran Çıkrıkçı, “Özellikle organik sertifikalı üreticilerle çalışarak, anne, bebek, baba, güzellik, gıda, seyahat, temizlik, ev ve dekorasyon olmak üzere sekiz ana kategoride ve 5 bini aşkın ürünle hizmet veriyoruz” diye konuştu. Sitede en çok sertifikasyona dikkat ettiklerini vurgulayan Çıkrıkçı, o-bebek.com ile onlarca ürüne bir anda ulaşabilen anneler bebekleri ile daha kaliteli zaman geçirdiklerini söyledi.

‘Organik ürün kullanımında Türkiye büyüme eğiliminde’

Organik ürün tüketiminin dünyada ve Türkiye’de ciddi bir yükseliş trendi gösterdiğine dikkat çeken Çıkrıkçı, “Ekip olarak organiğin geleceğine hep inandık. Hızla büyüyen doğal ve organik ürünler pazarı, online kanalda da büyüyor. Yıllık satışların yüzde 15’ini online satışlar oluşturuyor. Biz de ciddi büyüme eğilimi gösteren iki ayrı dalı birleştirerek o-bebek.com’u hizmete sunduk” dedi.

Türkiye’de organik ürün tüketiminin hala lüks olarak görüldüğünü dile getiren Çıkrıkçı, pazarla ilgili en temel kaygının ise ürünlerin gerçekten organik olup olmadıkları konusunda olduğunu açıkladı. Bunun bilinciyle o-bebek.com ailesi olarak en fazla dikkat ettikleri hususun ürün sertifikaları olduğunu ifade eden Çıkrıkçı, o-bebek.com ürünlerinin sektörün en önemli sertifikaları olan GOTS, Ecocert, USDA Organic, BDIH, ICEA, Organik Tarım Türkiye gibi belgelere sahip olduğunu sözlerine ekledi. Organik ürün kullanımının aslında uzun vadede insanların kendi sağlıklarına yaptıkları bir yatırım olduğuna dikkat çeken Çıkrıkçı, “Bu inançla bilinçli tüketicilerin organik ürün kullanımına hızla yöneleceğini düşünüyoruz. o-bebek.com kurucuları olarak bir sonraki adımda en büyük isteğimiz kendi markamızı oluşturmak” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: organik, o-bebek.com, girişimci, kadın
Link: Bebeğine organik domates alacaktı, kendi şirketini kurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız