Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Tarımsal Kredi, Bankalar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ: ÇİFTÇİYE KREDİ KULLANDIRMADA REKOR KIRDIK



Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçiye kredi kullandırmada geçen sene rekor kırdıklarını açıkladı.
 
Kutlu, çiftçiye bu sene içerisinde 5 milyar 750 milyon lira kredi kullandırmayı hedeflediklerini söyledi. ANKARA- Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu, Sivas Bölge Birliğinde düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin bir milyon 100 bin ortaklı en büyük çiftçi kuruluşu olduklarını söyledi. Ülke ekonomisine katma değer kazandırdıklarını dile getiren Kutlu, çiftçi ortaklarına Ziraat Bankası'nın ardından en yüksek oranda kredi veren kuruluş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
 
Tarımsal üretimin gelişmesi, verimin artırılması amacıyla çiftçi ortaklarına 500 bin liraya kadar kredi kullandırdıklarına vurgu yapan Abdullah Kutlu, "Tarım Kredi Kooperatiflerince 2002 seneninde çiftçimize yalnızca 302 milyon lira kredi kullandırırken, geçen sene 5 milyar 225 milyon lira kullandırdık. Hedefimiz bu sene içerisinde bir milyon 100 bin ortağımıza 5 milyar 750 milyon lira kredi kullandırmak. Çiftçilerimize kredi kullandırmada rekor kırdık" dedi.
 
Kredilerin geriye dönüşümünde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Genel Müdür Kutlu, şunları söyledi:
"Kredilerimizin yüzde 98′i geriye döndü. Bu, kurum tarihinde bir ilk ve önemli bir başarıdır. 2002′de bir ortağa kullandırılan kredi üst limiti 3 bin lira iken bugün bu rakam 500 bin liraya yükselmiştir. Ayrıca 2013 seneninde tarım sigortaları kapsamında son 10 senede vefat eden 21 bin 400 ortağımızın varislerine de 151 milyon lira tazminat ödedik."

-150 ZİRAAT MÜHENDİSİ ALINACAK-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ardından ülkede en yüksek ziraat mühendisi istihdam eden bir kuruluş olduklarına dikkat çeken Genel Müdür Abdullah Kutlu, önümüzdeki ay içerisinde 150 yeni mühendis alımı yapacaklarını ifade etti. Kutlu, "2006′dan beri 4 bin 450 personel istihdam ettik. Özellikle son 5 senede istihdam ettiğimiz bin 180 ziraat mühendisiyle beraber bin 600 ziraat mühendisimizi çiftçimizle buluşturduk. Buradan bir müjde vermek istiyorum önümüzdeki aylarda kurumumuza 150 yeni ziraat mühendisi alımı gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu.











http://www.haberx.com

Ekleme Tarihi
18.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarım Kredi Kooperatifleri,Abdullah Kutlu
Link: Tarım Kredi Kooperatifleri: Çiftçiye Kredi Kullandırmada Rekor Kırdık




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız