Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Tarımsal Kredi, Bankalar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Tarım kredisinde vadeler beş yıla kadar uzuyor

Yapı Kredi tarım kredilerini müşterilerinin hasat dönemine göre ayarlıyor. Beş yıla kadar uzayan vadelerde kredi türleri bulunan bankada, amaç gıda üretiminden hayvancılığa kadar tarıma destek sağlamak.

YAPI Kredi KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grup Direktörü Aslı Düzenli, yeni ürün ve hizmetleri ile çiftçilerin yanında olduklarını belirterek kredi türlerini ve vadelerini müşterilerinin ürün çeşidi ile hasat vadesine göre çeşitlendirdiklerini söyledi. Tarım kredilerini, “İşletme Kredileri” ve “Yatırım Kredileri” olarak iki ana gruba ayırdıklarını belirten Düzenli, 5 yıla varan vadelerde kredi ürünlerinin de bulunduğnu ifade etti. En çok tercih edilen ürünler arasında Tarımsal Üretim Kredisi'nin yer aldığını kaydeden Düzenli, "Bu krediyle ekim-dikim, gübreleme, sulama, hasat toplama dönemindeki tüm finansal gereksinimleri hasatta ödemeli şekilde karşılıyoruz" diye konuştu.

Hayvancılık kredileri çeşitlendi

Seracılık Kredisi de vade sonunda anapara + faiz ödemeli olarak kullanılabilen bir diğer ürün. Bu ürünün ile üreticilere fide alımı, gübre, ilaçlama, örtü gibi tüm ihtiyaçları için finansman desteği veriliyor. Sera Yapım Kredisi ile ise yeni sera kurulumu veya mevcut seraların bakım, yenileme ve modernizasyonu gibi yatırım ihtiyaçlar karşılanıyor. Traktör Kredisi ürünler de çiftçilere 0 km ve 2. el traktör alımlarında finansman sağlıyor. Arıcılara ve tavukçulara özel destek Düzenli, diğer tarım bankacılığı ürünleri hakkında da şu bilgileri aktardı: "2012'de hizmete sunduğumuz hayvancılık kredilerimize geçen yıl Arıcılık, Küçükbaş Hayvancılık ve Tavukçuluk kredilerini ekleyerek ürün gamımızı genişletmeye devam ettik. Ayrıca, sözleşmeli tarım faaliyetlerini finanse etmek üzere Sözleşmeli Ürün Kredisi’ni hazırladık. Bu krediyle ülkemizde önemi gittikçe artan ve çiftçilerimizin birçok ürün için tercih ettiği sözleşmeli üretime daha nitelikli bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz."

Yeni ürün ve hizmetler yolda

GIDA üretiminden hayvancılığa kadar her alanda tarımsal üretimi desteklediklerini anlatan Düzenli şöyle devam etti: "Yapı Kredi olarak, bu alandakiçalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geniş şube ağımızın da desteğiyle çiftçilerimiz ve ziraat odalarımızın ihtiyaçlarını çok yakından takip ederek onlara en uygun çözümleri sunmaya, önümüzdeki dönemde de yeni ürün ve hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz."

Verimli kartla faizsiz alışveriş

“VERİMLİ kart” uygulaması da üreticilere sunulan diğer hizmetlerden biri. Düzenli, "Bu kart tarım sektöründeki üye işyerlerinde yapılan tohum, yem, gübre ve akaryakıt alımlarında ullanılabiliyor. Ayrıca müşterilerimiz bu üye işyerlerindeki faizsiz alışveriş fırsatlarından da yararlanabiliyor" ifadelerini kullandı.

ATM'lerden nakit çekebilir

DÜZENLİ, şöyle devam etti: "Müşterilerimize kartlarını ATM'lerden veya şubelerimizden nakit para çekim işlemlerinde kullanma olanağı da sağlıyoruz. Verimli Kart’ın ödeme vadesini ise tamamen çiftçilerimizin hasat zamanına göre belirliyoruz." 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
31.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tarım kredi, vade
Link: Tarım kredisinde vadeler beş yıla kadar uzuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız