Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Tarımsal Kredi, Bankalar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Garanti Bankası'ndan çiftçilere destek

Garanti Bankası, "Tarım ve Kırsal Kalkınmada Çiftçi Ailelerinin Desteklenmesi" adlı proje kapsamında çiftçilik yapan aile işletmelerine, ihtiyaç duyduğu 11 konuda 3'er saatlik eğitimler verilecek.

İSTANBUL - Garanti Bankası, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliğiyle başlattığı "Tarım ve Kırsal Kalkınmada Çiftçi Ailelerinin Desteklenmesi" adlı projede, çiftçilik yapan aile işletmelerine, ihtiyaç duyduğu 11 konuda 3'er saatlik eğitimler verilecek.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, banka, BÜYEM ve FAO iş birliğiyle çiftçilere yönelik bir proje başlatıyor. "Tarım ve Kırsal Kalkınmada Çiftçi Ailelerinin Desteklenmesi" adlı projede, çiftçilik yapan aile işletmelerine, ihtiyaç duyduğu 11 konuda 3'er saatlik eğitimler düzenleyecek.

Çiftçilere katılım ve başarı sertifikası dağıtılacak


Yöreye ve yetiştirilen ürüne göre farklılaşan eğitimlerle, çiftçilerin kişisel gelişim, mesleki bilgiler, tarımın finansmanı konusunda kendilerini geliştirmesi sağlanacak. Valilik, Kaymakamlık, Ziraat Odaları gibi yerel kurumlarla iş birliği yapılan projenin sonunda, çiftçilere katılım ve başarı sertifikası dağıtılacak.

İlk eğitim 13 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında kuru üzümle uğraşan çiftçi ailelerine

Proje kapsamında 13 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ihracata yönelik kuru üzüm üretimi, saklanması ve paketlenmesiyle uğraşan çiftçi ailelerine eğitim verilecek. Benzer eğitimlere, gelecek dönemde farklı bölgelerde devam edecek.

"Tarımın Destekçisi, Üreticinin Garantisi"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, BÜYEM ve FAO iş birliğiyle, çiftçilik yapan aile işletmelerine yönelik düzenlenen eğitimleri, "Tarımın Destekçisi, Üreticinin Garantisi" sloganıyla hayata geçirdiklerini, tarım ve kırsal kalkınma stratejilerinin önemli bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.

Çiftçilerin yalnızca iç pazara değil, dünyanın farklı noktalarına üretim yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Karadere, şunları kaydetti:

"Çiftçilerin kişisel gelişim ve mesleki donanımına katkıda bulunmak amacıyla, FAO ve BÜYEM uzmanları proje kapsamında, 'Vizyoner Kimlik ve Girişimci Ruh', 'Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları', 'Tarladan Sofraya Gıda Yönetimi', 'Kırsalda Örgütlenme ve İnsan Kaynağının Yönetimi' gibi dersler veriyor. Biz de Garanti Bankası olarak, çiftçilerimizin, aile işletmelerine en uygun teknolojiyi öğrenmesi ve kullanması, vizyonlarını geliştirmesi adına gerekli desteği vermeye devam edeceğiz." 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Garanti Bankası, çiftçi, destek, BÜYEM, FAO
Link: Garanti Bankası'ndan çiftçilere destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız