Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Marketler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


17 çeyrek sonra gelen kâr sevindirdi

Carrefoursa 5 yıl sonra ilk kez kâra geçti. Şirket, ilk çeyrekte net 3,7 milyon lira kâr etti; böylece geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 150 kâr artışı yakalandı.

İSTANBUL - Carrefoursa, yılın ilk çeyreğinde 3 milyon 731 bin lira net kâr elde etti.

Carrefoursa'dan yapılan açıklamaya göre, şirket 5 yıl sonra ilk kez kâra geçti. Carrefoursa'nın geçen yılın sonunda 1 milyar 566 milyon 965 bin 966 lira olan toplam varlıkları da bu yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 609 milyon 767 bin 11 liraya yükseldi. Carrefoursa, 2014 yılının ilk gününden itibaren başta mağaza konsepti, insan kaynakları ve teknolojik altyapı alanları olmak üzere yatırımlar gerçekleştirdi, 2016 yılında ise iki katı büyümeyi hedefliyor.

Dinçer: 3 yıl içinde Sabancı standartlarında bir performansa ulaşacağız

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Grubu Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı Holding'in portföyündeki ana iş kollarından ve büyüme alanlarından birinin perakende olduğunu vurgulayarak, Carrefoursa'nın ilk üç aylık kârlılığının bekledikleri bir sonuç olduğunu belirtti.

Yönetimi devraldıkları günden bugüne kadar geçen süreçte şirketin performansının iyileştirilmesi hedefiyle çalışmalara başladıklarını ifade eden Dinçer, daha güçlü, daha yerel, daha istikrarlı, daha dinamik ve daha hızlı büyüyen bir marka oluşturmak ve Sabancı için Carrefoursa'da yepyeni bir başarı hikayesi daha yazmak için kolları sıvadıkların dile getirdi.

Dinçer, "Müşterimiz, yeni stratejimizin tam merkezinde yer alıyor. Hem büyüme olarak hem sermaye verimliliği hem de karlılık olarak 3 yıl içinde Carefoursa'yı Sabancı standartlarında bir performansa çıkartacağız. Bugün aldığımız sonuç bizi şaşırtan bir sonuç değil. Carrefoursa, 2014 yılını başarıyla tamamlayarak hak ettiği noktaya çok kısa sürede ulaşacak" değerlendirmesini de yaptı.

Nane: Hedefimiz 2016 yılında 5 milyar lira satış

Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane de şirketin, Sabancı Holding'in gücü ile başarılı bir strateji geliştirdiğini ve bu stratejinin sonuçlarını kısa sürede görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Carrefoursa'da 17 çeyrek sonra elde edilen kârın kendilerini sevindirdiğini aktaran Nane, şunları kaydetti:

"Carrefoursa, geçen 20 yılın ardından bugün Sabancı Holding'in de gücünü arkasına alarak sıcak ve samimi, yalın, hızlı ve modern bir marka kültürüyle büyüme ve karlılığa doğru ilerliyor. Yönetimi devraldığımız süreçten itibaren insan kaynaklarından, teknolojik alt yapıya kadar birçok alanda değişim yaratacak yatırımlara imza attık ve bu yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Bu başarı elbette tüm ekibimize ait. Hedefimiz 2016 yılında 5 milyar lira toplam satış elde ederek sürdürülebilir karlılık sağlamak."

Açıklamada, Carrefoursa'nın, geçen yılın aynı dönemine bakıldığında yaklaşık yüzde 150 kâr artışı elde ettiği bilgisini de paylaşıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Carrefoursa, market, kar
Link: 17 çeyrek sonra gelen kâr sevindirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız