Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Tarım Sigortası »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Aksaray'da Çiftçilere TARSİM Uyarısı

AKSARAY (İHA) - Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, üretim sezonunda yaşanan aşırı yağış, don, dolu, sel, kuraklık gibi afetler nedeni ile ciddi derecede zarara uğrayan çiftçileri tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyardı.
 
Geçtiğimiz yıllarda Aksaray'ın Bayıraltı bölgesindeki yaşanan dolu afetini örnek gösteren Başkan Koçak, “Bayıraltı'nda üretim yapan çiftçilerimizin özellikle ekili olan çerezlik ayçiçeği, buğday, arpa gibi ürünleri yüzde 100 zarar gördü. Diğer bir örnek geçen yıl üretim sezonunda yağışların az ve düzensiz olması sebebiyle yaşanan kuraklık afetidir. Çok şükür ki, kuraklık nedeni ile zarar gören çiftçimizin banka ve tarım krediye olan borçları ertelendi. Ancak biz çiftçi örgütleri olarak kuraklığın da sigorta kapsamına alınmasını istiyoruz.
 
Üreticilerimiz sigortayı sadece bitkisel üretime değil, çiftliğinde bulunan hayvanlara da yaptırıp bir gün doğal afet ve hastalığın bulaşabileceğini unutmamalı. Üreticilerimizin bu afetlerden korunabilmesi için tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve üreticilerimizde sigorta bilincinin artırılması daha da önemli hale geldi. Tarım sigortasının yarı bedeli bilindiği üzere devlet tarafından ödeniyor. Bu amaçla, çiftçilerin 2014 yılında yaşayabilecekleri afetlerin zararlarını en aza indirebilmeleri için tarımsal ürünleri, hayvan varlıkları ve tarımsal tesislerini sigorta yaptırmaları gerekir. Bu kapsamda odamız bünyesinde Tarım Sigortası yani TARSİM hizmeti vermekteyiz. Çiftçilerimizin mutlaka tarım sigortası yaptırmalarını öneriyoruz" dedi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Aksaray, Çiftçilere, TARSİM Uyarısı, tarım, sigorta, tarım sigortası
Link: Aksaray'da Çiftçilere TARSİM Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız