Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Tarım Sigortası »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Tarım Sigortaları ve Sözleşmeli Büyükbaş Besicilik Eğitimleri Yapıldı

ERZURUM (İHA) - Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüğü ve Et ve Süt Kurumu Müdürlüğüyle iletişim kurularak çiftçilere tarım sigortaları ve sözleşmeli büyükbaş besiciliği konularında köy ve mahallelerde ortaklaşa eğitimler düzenlendi.
 
Ülkemizde yaşanabilecek tarımsal kuraklığın 2013-2014 üretim dönemi içerisinde çiftçi mağduriyeti yaşanmaması adına Tarım Sigortası yapma zorunluluğu ile kuraklığa dayanıklı ürün yetiştirme gereklilikleri konularında bilgilendirmeler eğitimleri yapıldı. Et ve Süt Kurumu personelleri ve İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ile birlikte Sözleşmeli Büyükbaş Besiciliği Projesi tanıtımı çerçevesinde; İlçe Müdürlüğüne bağlı köy ve mahallerde bilgilendirme toplantıları düzenlenmekte. Bu toplantılarda; Çiftçinin sözleşmede belirtilmiş olan nitelik ve şartları sağlayan asgari 5 (beş) baş hayvanını besiye tabi tutarak belirtilen süre içerisinde İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin denetimi altında ilgili Kombinaya teslim etmesi ve kesimi yapılan hayvanların Kurumun kesim tarihindeki cari alım fiyatları ve uygulanacak ilave prim ile Kurum tarafından satın alınacağı konuları hakkında bilgilendirmeler yapılmakta.
 
Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği Müdürlüğü ve Et ve Süt Kurumu Müdürlüğü teknik personellerince ortaklaşa Dereboğazı, Tuzcu ve Yağmurcuk Mahallelerinde bilgilendirme toplantıları düzenlenmiş olup İlçe Müdürlüğüne bağlı mahalle ve köylerde bilgilendirme toplantıları devem etmekte.
 
 

Ekleme Tarihi
28.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım Sigortaları, Sözleşmeli Büyükbaş Besicilik Eğitimleri, Yapıldı, besicilik, eğitim
Link: Tarım Sigortaları ve Sözleşmeli Büyükbaş Besicilik Eğitimleri Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız