Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Tarım Sigortası »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden çiftçilere sigorta çağrısı


Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, tüm çiftçilere aynı zamanda bir sigorta acentesi olarak faaliyet gösteren Tarım Kredi Kooperatifleri’ne gelerek ürünlerini sigorta ettirmeleri çağrısında bulundu.
 
"14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin çiftçinin teminatı olduğunu vurguladı.
Tarım Kredi Kooperatifleri'nin yaygın teşkilat ağı ile çiftçisinin tüm girdi ihtiyaçlarını kaliteli, zamanında ve uygun şartlarda karşılayan bir kurum olduğunu belirten Abdullah Kutlu, “Yediğimiz her lokmada alın teri bulunan, gece gündüz, yaz kış demeden çalışan çiftçilerimizin bu mutlu gününde tüm çiftçilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum.” dedi.
Kutlu, sağlanan istikrar ile 10 yıl öncesinde yüzde 70’ler seviyesinde olan kredi faiz oranlarının bugün yüzde sıfır ile yüzde 5 ve yüzde 8-10 arasına çekildiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Türk çiftçisi yüzde Sıfır faiz oranı ile tanışmıştır. Sulamada ve hayvancılıkta sıfır faizli kredi uygulamamız devam etmektedir. Çok değil 12 yıl önce kişi başına 3 bin lira olan kredi miktarını bugün 500 bin liraya çıkardık. Geçen yıl çiftçilerimize 5 milyar 225 milyon lira kredi kullandırdık. Bu yıl ise 5 milyar 750 milyon lira kredi kullandırmayı hedefledik. Burada ayrıca bir limit sınır da yok. Çiftçimiz ne kadar isterse o kadar kredi kullandıracağız.”

DON, DOLU, SEL VE BENZERİ DOĞAL AFETLER


Genel Müdür Abdullah Kutlu, dünyada yaşanan iklim değişikliğinin en çok etkilediği ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini belirterek tüm üreticilerin mutlak surette ürünlerini sigorta ettirmelerini istedi.
Bu yıl yaşanan don, dolu, sel ve benzeri gibi doğal afetlerden dolayı kayısı fındık ,çay, kivi, kiraz, elma ve ceviz gibi önemli tarım ürünlerinin zarar gördüğünü belirten Kutlu, sigorta yaptıran üreticilerin mağdur olmadığını, ancak ürünlerini sigorta yaptırmayan üreticilerin önemli ölçüde zarar gördüğünü ve bu zararlarını telafi edemediklerini söyledi. Sigorta maliyetlerinin yüksek olmadığı gibi devletin tarım sigortalarının yüzde 50’sini de karşıladığını ifade eden Kutlu, tüm çiftçilere aynı zamanda bir sigorta acentesi olarak faaliyet gösteren Tarım Kredi Kooperatiflerine gelerek ürünlerini sigorta ettirmeleri çağrısında bulundu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
13.05.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarım Kredi Kooperatifleri,tarim sigortasi
Link: Tarım Kredi Kooperatifleri'nden çiftçilere sigorta çağrısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız