Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Tarım Sigortası »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


TARSİM yükselişini sürdürüyor

Devlet destekli tarım sigortalarında önceki yıllarda olduğu gibi, 2014 yılının ilk 6 aylık döneminde de başarılı üretim verileri elde edildi. Üreticilerin TARSİM’e olan ilgileri giderek artarken sigortalanan ve hasar gören ürünler için TARSİM’in 6 aylık dönem için 466 milyon TL ödeme yapacağı belirtildi.

Sekiz yıllık bir süreçte başarılı icraatlara imza atarak, ülkemiz tarımı ve üreticisi için vazgeçilmez bir umut ışığı olan TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu), 2014 yılında da yükselişini sürdürüyor.
 
TARSİM’den yapılan açıklamada, yılın ilk 6 ayında, tüm tarım sigortası branşlardaki poliçe sayısının, bir önceki yıla göre yüzde 22 oranında artış göstererek 1 milyon adedi geçtiği bildirildi. Sigortalı büyükbaş ve küçükbaş hayvanların adedinde yüzde 31 oranında artış kaydedilerek 482 bine yaklaşıldığı, 15 milyon dekarın üzerinde alanın sigortalandığı, sigortalılara sağlanan teminatın (sigorta bedelinin) ise bir önceki yıla göre yüzde 24 oranında artarak 11 milyar TL’ye yaklaştığı belirtildi.
 
Yapılan açıklamada, 2014 yılı itibarıyla teminat kapsamına alınan Arıcılık (Arılı kovan) Sigortası’nın, arı üreticileri tarafından ilgi ile karşılandığının altı çizilerek, yurt genelinde Arıcılık Kayıt Sistemi’ne (AKS) kayıtlı 5.5 milyon kovandan 920 bin arılı kovanın sigortalandığı bildirildi.
 
Aynı dönemde tüm tarım sigortası branşları için, Türkiye genelinde 216 bin adedin üzerinde hasar ihbarı alındığı, bitkisel ürünler için alınan ihbarlarda sırasıyla dolu, don, fırtına ve diğer hasar nedenlerinin öne çıktığı, hasar ihbarı alınan illerde Giresun, Malatya, Manisa ve Ordu gibi illerin ilk sıralarda yer aldığı belirtildi.
 
Yapılan açıklamada ayrıca, meydana gelen hasardan ötürü üreticilere 466 milyon TL ödeme yapılacağı ve mağduriyetlerin giderileceği belirtildi.
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
22.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tarım, TARSİM
Link: TARSİM yükselişini sürdürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız