Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Havza Bazlı Destekleme Modeli »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Çiftçi 2013 Yılında 5 Milyar 221 Milyon Kredi Kullandı

KAYSERİ (İHA) - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, 2013 yılında çiftçiye 5 milyar 221 milyon liralık bir kredi verildiğini söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliğinin Kayseri Bölge Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, çiftçiye her türlü desteği verdiklerini söyleyen Kutlu, 2014 yılında Türkiye Tarım Birliği Kooperatiflerinin çiftçiye 5 milyar 750 milyon liralık bir kredi kullandıracağını belirtti. Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi olduğunu dile getiren Kutlu, “Tarım kredi kooperatifleri sermayenin kıt faktörde olduğu tarım sektörüne nakdi kredi kullandıran, çiftçinin her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi. 1 milyon 100 bin ortağının her birinin tarımsal kredi ihtiyacını karşılıyor. 2013 yılında bu çerçevede başta gübre olmak üzere akaryakıt, tohum, ilaç, yem tarımsal mekanizasyon araçların gibi her türlü tarımsal girdiyi çiftçimizin talepleri doğrultusunda karşıladık ve bu çerçevede 5 milyar 221 milyon liralık bir kredi kullandırdık çiftçimize. Bugün Kayseri’de, Kayseri Bölge Müdürlüğümüze bağlı Kayseri, Yozgat, Nevşehir ve Kırşehir illerindeki kooperatif müdürlerini burada topladık” diye konuştu.

2014 yılında Kayseri’deki çiftçiler için, 400 milyon lira civarında kredi kullandırılacağını kaydeden Kutlu, “2014 için Türkiye Tarım Birliği Kooperatifleri, çiftçiye 5 milyar 750 milyon liralık bir kredi kullandıracak. Kayseri Bölge Birliğimiz de 400 milyon lira civarında çiftçimize kredi kullandıracak. Bunların bir kısmı ayni, bir kısmı da nakdi olarak kullanılacak. Biz yine çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Hem onların üretim yapmaları noktasındaki girdi temini hem bünyemizdeki ziraat mühendisleriyle teknik hizmet, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri hem de üretmiş oldukları ürünleri alarak değerlendirmeyi hedefliyoruz. Çiftçimiz gerçekten üretiyor ama değerlendirmede sıkıntılar yaşıyor. Bu çerçevede çiftçimizin üretmiş olduğu ürünleri de alacağız. İnşallah 2014 yılında çiftçimizin her türlü ihtiyacında yanında olacağız” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
12.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçi, 2013 Yılında, 5 Milyar 221 Milyon, Kredi Kullandı, kredi, tarımsal kredi, destek
Link: Çiftçi 2013 Yılında 5 Milyar 221 Milyon Kredi Kullandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız