Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Havza Bazlı Destekleme Modeli »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Tarımda karşılıksız hibe desteği 9,7 milyar lirayı aşacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu yıl tarım sektörüne yönelik nakdi karşılıksız hibe desteğinin 9,7 milyar lirayı aşacağını söyledi.

Bakan Eker, Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı kapanışında, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Projesini 30 ilde başlattıklarını ve bu yıl il sayısını artıracaklarını ifade ederek, Aspir ve Kanola ekimini Türkiye’de yaygınlaştıracaklarını söyledi. Tarım sektörüne yönelik hibe desteğinin 9,7 milyar lirayı aşacağını belirten Eker, bu kapsamda 1,5 milyar liralık şubat ayı desteklerinin bugün itibariyle ödenmeye başladığını açıkladı. Güvenilir gıda konusunda projeler geliştirdiklerine de değinen Eker, şunları söyledi:

"Bazı gıda maddelerindeki tuz ve şeker oranlarının azaltılmasına yönelik faaliyetler gerçekleştireceğiz. Vatandaşların sağlığı açısından denetimlere devam etmemiz gerek. Gıda imalathaneleri satış yerleri gibi alanlar bu açıdan önemli. Buralardaki riski mutlaka sıfır düzeyine indirmemiz gerekiyor. İmalathane ve yemekhaneler gibi yerleri düzenli aralıklarla denetleyeceğiz. Hijyenik olması için çalışmalıyız. Bu çerçevede 14 şubat 2009'da ALO 174'ü devreye soktuk. Burada vatandaşlarımızın gıdayla ilgili şikayetlerini dinliyoruz.”

Eker, kırsal kalkınma destekleriyle kurulan tarıma dayalı sanayi tesisi sayısını 2015 sonunda 6 bine çıkaracaklarını belirterek, "Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2014 yılında toplam 5 bin proje destekleyecek. Bu projelere 600 milyon lira hibe desteği ödemeyi öngörüyoruz." ifadelerini kullandı. 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
14.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mehdi Eker, hibe desteği, 9.7 milyar lirayı aşacak, Tarımda karşılıksız hibe desteği, tarımsal destekler
Link: Tarımda karşılıksız hibe desteği 9,7 milyar lirayı aşacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız