Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Fuarlar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
Konya Tarım Fuarı Açıldı	 

Konya Tarım Fuarı Açıldı
 
 
Konya Tarım Fuarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Endonezyalı mevkidaşının katıldığı törenle açıldı.


Konya Tarım Fuarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Endonezyalı mevkidaşının katıldığı törenle açıldı.

12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı (Konya Tarım 2014), Konya Ticaret Odası (Kto) Uluslararası Fuar Merkezinde törenle açıldı. 20 ülkeden 978 markanın 358 firma ve temsilcisinin katılımıyla düzenlenen Anadolu'nun en büyük fuar merkezindeki açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir. Suswono Mma, Konya protokolü, sektör ve çiftçi temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Kto Başkanı Selçuk Öztürk, 6 hole çıkardıkları fuar merkezinde düzenlenen ilk fuara katılanlara teşekkür etti. Fuarların bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirten Kto Başkanı Öztürk, en fazla ziyaretçi çeken bu fuarın Konya ekonomisine katkısının 30 milyon TL olduğunu söyledi. Öztürk, 2023 yılında Konya'yı Türkiye'nin fuarcılık merkezi yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugün ülke ve bölgenin en önemli Tarım Fuarı'nın yanı sıra, Türkiye'nin en önemli fuar merkezlerinden birisinin de açılışını yapmanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi. Konya'da son 50 yılda yapılan en önemli yatırımlardan birinin bu fuar alanı olduğunu anlatarak, şehrin ihtiyaçlarının giderilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

Endonezyalı mevkidaşının İngilizce yaptığı konuşmanın ardından kürsüye gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugün Türkiye tarımının en büyük merkezlerinden Konya'da, giderek daha büyüyen uluslar arası bilinilirliği artan, Konya Tarım Fuarında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Tarımın insanlık tarihiyle başladığını ve birçok zirai ürünün anavatanının Türkiye olduğunu dile getiren Bakan Eker, destekleme politikalarına değindi. Bakan Eker, "Türkiye'de tarım sektörü son 10 yılda, geliştirilen stratejik bakış acısıyla, uygulanan projelerle, yeni destekleme politikasıyla, tarımsal verimlilik arttı. Bitkisel üretim değeri 23 milyar dolardan 63 milyar dolara çıktı. Bilgi ve teknoloji tarımın olmazsa olmazıdır. Biz Türkiye'de çiftçi daha çok mekanize olsun diye, çiftçinin kullandığı 30'un üzerinde alet ve makineyi desteklemeye başladık ve buna devam ediyoruz. Bugüne kadar 100 binlerce makine ve ekipman projesine destek verdik. Tarım makineleri sektörü bundan istifade etti ve sektör büyüdü" dedi.

Besicilik alanında Konya'yı yeni bir bölgesel kalkınma projesiyle destekleyeceklerini açıklayan Bakan Eker, iktidarları döneminde 3.6 milyar lira nakdi destek alan Konyalı çiftçinin hesabına 29 Mayıs'ta 85 milyon lira hibe desteğinin de yatırılacağını duyurdu.

Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir. Suswono Mma beraberindekilerle birlikte kurdele keserek Konya Tarım Fuarı'nın açılışını yaparak stantları gezdi.

30 Mayıs'a kadar açık kalacak Konya Tarım Fuarını, 6 holde 66 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare açık alanda 200 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.(İHA)

Ekleme Tarihi
27.05.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Konya Tarım Fuarı Açıldı
Link: Konya Tarım Fuarı Açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız