Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Fuarlar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


İstanbul Helal Expo Fuarı, 4 Eylül'de başlıyor

Helal sertifikalı ürün sektörünün ihracatını artırmak amacıyla gerçekleştirilecek "İstanbul Helal Expo - 6. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı", 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul'da düzenlenecek.

CNR EXPO Fuarcılık açıklamasına göre, helal gıda ve içecekten kozmetiğe, medikal ürünlerden tesettür giyim ve hac malzemelerine kadar 5 bin çeşit helal sertifikalı ürünün sergileneceği fuar, 10 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek.

Pozitif Fuarcılık ve CNR Expo Fuarcılık organizasyonuyla Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES), World Helal Council (WHC) ve KOSGEB desteğinde düzenlenecek olan fuara, bu yıl 200 firma ve 40 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Sektörün tek fuarı İstanbul Helal Expo'da, Malezya, İran, Endonezya, Hollanda, Çin, Güney Kore, Tayland, Fransa, Almanya ve Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren çok sayıda firma stant açacak.

Dünyada nüfusu 2 milyar civarında olan Müslümanların "Helal" ve "Tayyip" ürün talebini karşılama hedefiyle düzenlenen fuar, ihracatçı ve üretici firmalar için fırsatlar yaratacak.

7. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı

Fuar kapsamında "7. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı" yapılacak.

Konferansta, helal sertifikalı ürün tüketimi konusunda tüketiciler bilinçlendirilecek olup, yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler, kamu temsilcileri, tüketici örgütleri, gıda sektörü profesyonelleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bulunacak.

Düzenlendiği her yıl yerli ve yabancı firmalar tarafından ilgi gören konferansta, bu yıl "Helal et üretiminde kesim öncesi ve sonrası endüstriyel uygulamadaki sorunlar", "Gıda, kozmetik ve ilaçlarda kullanılan katkı maddelerinin helal sertifikalı üretimde kullanımı", "Genetiği Değiştirilmiş Organizmanın (GDO) sağlık üzerine etkileri" ve "GDO ürünleri helal sertifikalandırılabilir mi?" gibi konular öne çıkacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İstanbul, Helal Expo Fuarı, 4 Eylül'de başlıyor
Link: İstanbul Helal Expo Fuarı, 4 Eylül'de başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız