Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


'Alaska Frigo' artık Eti'nin

Eti, Türkiye'nin ilk sanayi tipi dondurması olarak 60 yıl önce piyasaya sürülen ve sinemaların gözde ürünü olan Alaska Frigo'yu satın aldı.

İSTANBUL- Unlu mamuller ve çikolata sektöründe faaliyet gösteren Eti Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, yeni alanlarda büyüme hedefi doğrultusunda toplam 13 milyon lira yatırımla Alaska Frigo markasını satın aldıklarını; yurtiçi ve yurtdışında başka satın almalar da yapabileceklerini söyledi.

Eti'nin yeni marka yatırımı ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Kanatlı, "Alaska Frigo yatırımı ile faaliyet alanımızı genişletiyoruz. Çikolata kaplamalı soğuk atıştırmalık alanına adım atıyoruz. Eti olarak Türkiye'nin en büyük 100 şirketi arasındayız. Yeni yatırımlarla şirketimizi daha da büyütmeyi hedefliyoruz" dedi ve ekledi:

"Yurtiçi ve yurdışında yeni yatırımları radarda tutuyoruz. Bu kapsamda Eti markasına uygun olan markaların satın alınması da ilgi alanımızda."

Eti'nin satın aldığı ilk marka

Toplantıda verilen bilgiye göre, Alaska Frigo Eti’nin satın aldığı ilk marka konumunda bulunuyor. Eti, Alaska Frigo’nun satın alınması işleminde marka satın alma, üretim tesisi yatırımı ve satış-dağıtım altyapısı için toplam 13 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

İhracata yönelecek

Eti'nin Eskişehir fabrikasında üretilecek olan Alaska Frigo'nun ilk etapta batı ve doğu Marmara ile batı Akdeniz bölgelerinde satışa sunulacağını; sonrasında ise Türkiye geneline yayılacağını söyleyen Eti Gıda İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu ise, ürünün ihracatına da yöneleceklerini belirtti.

Öte yandan Eti'nin 2013 cirosu 1 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: eti, frigola, alaska, satın alma
Link: 'Alaska Frigo' artık Eti'nin




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız