Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım Ürünleri Piyasalarını İzleme Kurulu kurulacağını, kurulun piyasaları izleyerek, alınması gerekli tedbirleri belirleyeceğini bildirdi.


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın yazılı soru önergelerini yanıtlayan Eker, tarım ve gıda ürünlerinin fiyatlarının serbest piyasa koşullarında oluştuğunu, fiyatlarda iklimsel etkenler ve dünyadaki gelişmelerin de etkisi olduğunu ifade etti.

Tarım sektöründeki üretim, tüketim, piyasa durumu, maliyetler, kuraklık, doğal afetler ve dünyadaki gelişmeler gibi tüm unsurların Bakanlıkça takip edildiğinin altını çizen Eker, ilgili tüm birimlerle işbirliği içinde ortak çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Eker, bu kapsamda bakanlık koordinasyonunda ilgili tüm kurumların üst düzey temsilcilerinin yer aldığı Tarım Ürünleri Piyasalarını İzleme Kurulu kuracaklarını, kurul tarafından piyasaların takip edileceğini ve alınması gerekli tedbirlerin belirleneceğini ifade etti.

Bakanlığın, tarım ve gıda fiyatlarının artmasında çiftçileri stokçuluk yaptığı için sorumlu gösteren açıklama yapmadığını belirten Eker, üretici gelirlerinin artırılmasına yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini vurguladı.

Eker, buğdayın ekmek maliyetindeki payının yüzde 21 civarında olduğunu da anlatarak, kalan yüzde 79'luk kısmı genel imalat giderleri, fırıncı karı, bayi ücreti ve KDV'nin oluşturduğunu kaydetti.










http://www.bugun.com.tr

Ekleme Tarihi
24.10.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarım Ürünleri Piyasaları,mehdi eker
Link: Tarım Ürünleri Piyasalarını İzleme Kurulu kurulacağını bildirdi...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız