Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
SİAL Gıda Fuarı 


ÇAYKUR Paris''te gıda fuarına katıldı 


RİZE (AA) - ÇAYKUR''un, Fransa’nın başkenti Paris''te gerçekleştirilen SİAL Gıda Fuarı''na katıldığı bildirildi.


ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türk çayını tanıtmak amacıyla Fransa''da gerçekleştirilen SİAL Gıda Fuarı''na katıldıklarını, fuarda siyah, yeşil ve organik çayların Brezilyalılar ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

"Ürünlerimizi yurt dışında tanıtmak, ihracatta yolumuzu açmak için bu tür büyük fuarlar bizim için çok önemli" diye belirten Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"Bu tür organizasyonlar sayesinde yabancı tedarikçiler ve tüketiciler ürünlerimizi tanıma imkanı buluyor. Ürünlerimizi ikili ilişkilerle daha iyi anlatıyoruz. Katılımcılar ürünlerimizi diğer eş değer ürünlerle karşılaştırıyor, farkı bizzat görüyorlar. Biz de kaliteli ürünlerimizin reklamını yapma imkanı buluyoruz. Bu nedenle mümkün olduğunca bu tür uluslararası organizasyonlara katılmaya özen gösteriyoruz."

Sütlüoğlu, fuara gelen ziyaretçi ve Avrupalı gıda tedarikçi firmalarının ÇAYKUR''un ürünlerini çok beğendiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Dış pazarlara ulaşmada çok önemli yer teşkil eden bu fuarlar sayesinde o bölgede pazar araştırması yapılmasına da fırsat sağlanıyor. Tarımında zirai mücadele yapılmayan, üretiminde kimyasal katkı maddesi kullanılmayan ve dünyada üzerine kar yağan çayımızı buradaki ziyaretçi ve firmalara anlatıyoruz. Avrupa''da özellikle organik ürünlere ayrı bir ilgi var. Ürünlerimizin organik olması ilaç ve katkı maddesi kullanılmaması Avrupalı tüketicileri cezbediyor. Bu pazarda kendimize yer açmaya var olan yerimizi genişletmeye çalışıyoruz."

Özellikle DİDİ''nin ilk Avrupa deneyiminin çok olumlu geçtiğini ifade eden Sütlüoğlu, "Türkiye''de çıkar çıkmaz adeta sektörün başpehlivanı olan ve Avrupa''da çayımızın lokomotifi olacak gözüyle baktığımız DİDİ''miz bizi şaşırtmadı. İhracat hazırlıklarını tamamlayıp SİAL Gıda Fuarı''nda ilk Avrupa sınavına çıkan DİDİ''miz Türkiye''deki başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. Yoğun bir ilgi ile karşılaştık. İkili görüşmelerimiz oldu. İnşallah en kısa sürede DİDİ Avrupa soğuk çay pazarında da yerini alacak."
 
 

Ekleme Tarihi
25.10.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: çaykur,sial
Link: ÇAYKUR Paris''te gıda fuarına katıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız