Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


TARSİM Balıkesir'de üreticilere 5 milyon lira hasar ödemesi yaptı

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Balıkesir'de bu yıl sigortalı üreticilere 5 milyon liranın üzerinde hasar ödemesi yaptı. Önümüzdeki günlerde de 3 milyon liranın üzerinde ödeme yapılacağı belirtildi. Bu yıl doğal riskler sebebiyle sigortalı bitkileri ve hayvanlarının zarar görmesi sonucu ödemelerini alan sekiz üreticiye sembolik çek verildi.

Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde düzenlenen törende, TARSİM tarafından 2014 yılında sigortalı doğal riskler sonucunda bitkisel ürünleri, süt ve besi sığırları, küçükbaş hayvanları zarar gören üreticilere sembolik çek verildi. Törene Balıkesir Vali Yardımcısı Selda Dural, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Sigortaları Çalışma Grubu Sorumlusu Hayri Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, bakanlık yetkilileri, birlik başkanları ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Erdurmuş, tarımın her türlü afet ve zorluğa açık bir sektör olduğunu belirterek, "Bu sektörde sürekli üretmek zorundasınız. Çiftçilerimiz, her an afete maruz kalabilecek durumdalar. Tarımda sigorta sisteminin devreye girmesiyle çiftçimizin mağduriyeti tamamen ortadan kalktı. Bakanlığımız, merkezî bütçeden sigorta priminin yüzde 50'sini karşılamak suretiyle tarım ve hayvancılıktaki sigortacılığı özendirerek çok ciddi bir katkı sağladı. Balıkesir'de bu yıl 30 bin poliçeye sahip oldu." dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Kadak ise TARSİM'in kuruluş amacı, gelişimi ve ulaştığı noktayla ilgili bilgiler verdi. Sinevizyon eşliğinde sunum yapan Kadak, dünyada uygulanan tarım sigortası primleri, devlet destekli tarım sigortaları sisteminin işleyişi ve sistem çerçevesinde sekiz yıllık süreçte elde edilen verilerle sigorta kapsamındaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 
Hiçbir kâr amacı olmayan, devlet destekli tarım sigortaları sistemi çerçevesinde, ülke genelinde başlangıcından bugüne kadar düzenlenen poliçe sayısının 4,4 milyon adedi geçtiğini belirten Kadak, "Yaklaşık 72 milyon dekar alan ve 3 milyon adedin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalandı. Yıl sonuna kadar üreticilere yapılacak hasar ödemeleri ise 1,6 milyar lirayı geçecektir." dedi.
 
TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Balıkesir'de, 2014 yılında sigortalı üreticilere şimdiye kadar 5 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldığı bilgisini veren Ramazan Kadak, "Önümüzdeki günlerde de 3 milyon liradan fazla bir hasar ödemesi daha yapılarak, üreticilerimizin mağduriyetleri giderilecek. Balıkesir'de hasar gören ürünlerde tarla ürünleri, sebze ve meyveler dikkat çekiyor. Hasar nedenlerinde ise fırtına, dolu ve su baskını öne çıkıyor. Hayvan hayat sigortasında ise mecburi kesim ve ölüm gibi hasar nedenleri bulunuyor." diye konuştu.
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
23.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TARSİM, hasar ödemesi, Balıkesir
Link: TARSİM 5 milyon lira hasar ödemesi yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız