Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Fındık Üreticisine Sigorta Uyarısı

GİRESUN (İHA) - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu yaptığı açıklamada, olası don olaylarına karşı üreticilerin keşke dememesi için 5 Mart'ta sona erecek olan sigortalarını yaptırmaları gerektiğini söyledi.
 
2014 yılında değişen iklim şartları nedeniyle havaların mevsim normalleri üzerinde sıcak geçtiğini, kış olmasına rağmen fındık bahçelerinin erkenden uyandığını ve yaprakların açmaya başladığını, olası bir don hasarı tehlikesinin önemli bir risk haline geldiğini ifade eden Yaşaroğlu, “Üreticileri önümüzdeki günlerde yaşanabilecek olumsuz hava koşulları ve don olaylarına karşı keşke dememek için kendi menfaatleri için vakit kaybetmeden sigorta yaptırmalıdırlar" dedi.

Yaşaroğlu, “Üreticilerin fındık ürünü için son sigorta yaptırma tarihi olan 05 Mart’a üç gün kaldı. Son güne kadar beklememeleri gerekir. Sigorta yaptırmak son derece kolay bir süreç. kesinlikle sigorta yaptırma süresinde bir uzatma olmayacak. Mevsim olarak kış döneminde olunmasına rağmen, bölgemizde adeta bahar havasının yaşanmaktadır. Fındık üreticilerimiz, geçmiş yıllarda yaşanan don afetinden oluşabilecek zararın boyutunu iyi bilmektedir. Bu nedenle, don hasarına karşı tek çareleri ürünlerini sigorta ettirmeleridir. Tarım sigortası yaptırmayan üreticiler olası bir don hasarı karşısında afet kanunundan da yararlanamayacaktır.Fındık üreticilerinin, üretim sezonu boyunca don, dolu, fırtına, hortum, heyelan, yangın, deprem, sel ve su baskını gibi doğal risklerden ne denli olumsuz yönde etkilendikleri ortadadır. Yapılması gereken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’ne başvurulması, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olunup ya da kayıtların güncellenip, ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla sigorta yaptırılmasıdır” diye konuştu.
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: fındık, sigorta, tarım, Fındık Üreticisine, Sigorta Uyarısı
Link: Fındık Üreticisine Sigorta Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız