Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Zirai İlaç »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
Türkiye, 4 Ülkeye  

Türkiye, 4 Ülkeye 'Pestisit' Eğitimi Verecek



Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araçla elde edilen karışım olarak tanımlanan ‘pestisit’ kullanımının azaltılmasına yönelik alternatif yöntemler konusunda Mısır, İran, Sudan ve Hırvatistan’a eğitim verecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları Dairesi Başkanlığı tarafından, Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (UTAEM) Menemen-İzmir’de 18-22 Kasım 2013 tarihleri arasında 3. Entegre Mücadele “Pestisitlerin Kullanımının Azaltılmasına Yönelik Alternatif Yöntemler” konusunda uluslararası bir eğitim düzenleyecek.

Eğitime Mısır, İran, Sudan ve Hırvatistan’dan beş ziraat fakültesinden doçent, doktor ünvanlı öğretim üyeleri ve dokuz araştırma enstitüsünün bitki koruma, bitki genetik kaynakları, organik tarım ve bahçe bitkileri bölümlerinden olmak üzere toplam 14 araştırmacı katılacak. Söz konusu eğitime TAGEM Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Doç. Dr. Birol AKBAŞ ve araştırma enstitülerinden ise konu uzmanları katılacak.

TURUNÇGİL BAHÇELERİ DE GEZİLECEK

Eğitim süresince araştırmacılar tarafından; Türkiye’de bitki sağlığı araştırmaları organizasyonu ve faaliyetleri, bitki koruma ürünlerinin kullanımının insan ve çevreye etkileri, entegre, biyolojik ve biyoteknik mücadele prensipleri ve uygulamaları, bitki sağlığında biyoteknolojinin kullanımı, zirai mücadelede kültürel önlemler, örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde solarizasyon, ilaçlama tekniği ve kalibrasyonu, bitkisel ürünlerde kalıntı ve pestisitlerde direnç yönetimi konuları ele alınacak.
Eğitim kapsamında İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçelerindeki sera ve turunçgil bahçelerine düzenlenecek teknik gezi ile yabancı katılımcılar teorik olarak anlatılan konular hakkında pratik yapma fırsatı da bulacaklar.

Eğitim sonucunda katılımcı ülkeler arasında bilgi paylaşımı, ileriye dönük yapılacak araştırma çalışmalarında işbirliği sağlanmış olacak ve ülkemizin de uluslararası tanıtımı yapılmış olacak.











http://haberler.com/

Ekleme Tarihi
18.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 'Pestisit
Link: Türkiye, 4 Ülkeye 'Pestisit' Eğitimi Verecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız