Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Mekanizasyon »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 

Ekim ayı yaklaştı çiftçi tarım aletlerinin bakımına başladı
 
 
YOZGAT -Türkiye’nin önemli tarım merkezilerinden Yozgat’ta çiftçiler, ekim ayı öncesi zirai aletlerinin bakımını yaptırmak için sanayinin yolunu tutuyor. Çiftçi, yeni tarım aletleri pahalı olduğu için ellerindeki zirai aletleri tamir ettirerek kullanmaya çalışıyor.

Yerköy İlçesi Sanayi sitesine kazayağı ve tırmık aletlerini getiren Necati Özerisimli çiftçi, ekim ayının yaklaşmasıyla kullanacağı zirai aletlerin tamir ve bakımını yaptırmak için şimdiden hazırlıklara başladığını söyledi. Özer, "Tarlanın ekime hazırlanması için kullanılacak malzemelerin bakıma ihtiyacı vardı. O yüzden sanayiye getirerek şimdiden bakımını yaptırıyorum. Tarlanın iyi bir şekilde ekime hazırlanması için mutlaka pulluktan mibzere kadar kullanılan malzemelerin iyi olması gerekir.” dedi.

Zirai aletlerin tamiratı üzerine faaliyetini sürdüren İsa Kandemir ise ekim ayının yaklaşmasıyla işlerinde yoğunluk başladığını belirterek, “Çifçilerimiz kırılan ya da tamire ihtiyacı olan tarım aletlerini bizlere getirerek bakımını yaptırıyor. Yeni tarım aletleri pahalı olduğu için vatandaşlarımız genelde ellerindeki zirai aletlerle idare etmeye çalışyor. Biz de mümkün olduğu kadar çifçilerimizin bu yöndeki ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. İlçemiz biçerdöverleri ile ünlü olduğu için nisanda biçerdöver tamir ve bakımı olurken, bu aylarda ise ekimde kullanılan zirai aletlerin bakım ve tamirat işi oluyor." diye konuştu.

Motor ustası Bekir Demir de 35 yıldır sanayide motor ustası olarak faaliyetimi sürdürdüğünü ifade ederek, "Türkiye’de biçerdöver bakım ve tamiratı bakımından ilçemiz büyük bir öneme sahip. Biçerdöver üzerine çevre illerdeki üreticilerimiz de bizim sanayimizi tercih etmektedirler. Şu an için traktör ve zirai aletlerin tamir ve bakımını yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 
(CİHAN)
 

Ekleme Tarihi
26.08.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: çiftçiler tarım aletlerinin bakımına başladı
Link: Ekim ayı yaklaştı çiftçi tarım aletlerinin bakımına başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız