Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Sulama »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Çiftçiler tarlaları kanalizasyonla suluyor

MALATYA’da bu yıl yeteri düzeyde yağışın olmaması nedeniyle birçok yerde kuraklık baş gösteriyor. Barajların doluluk oranının da düşmesiyle çiftçiler tarlalarını sulayamayınca çareyi kanalizasyon şebekesinden buldu.

Malatya’nın Battalgazi İlçesi’nde yaklaşık 5 bin dönüm arazinin sulanamadığını ifade eden çiftçiler traktörleri ile bugün Malatya Valiliği’ne yürümek istedi. Ancak ilçe çıkışında polis ekipleri tarafından durdurulan çiftçiler bu eylemlerinden vazgeçirildi. Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle arazileri ve ağaçları sulayamadıklarını belirten çiftçiler, milletvekillerini suçlayarak sorunları çözemediklerini söyledi. Başta kayısı ağaçları olmak üzere bütün ürünlerinin neredeyse kuruduğunu ifade eden çiftçiler, mecburen kanalizasyon şebekesini kırarak oradan gelen pis suyla domates patlıcan, biber gibi sebzeleri suladıklarını söyledi.

Halk sağlığı açısından oldukça tehlikeli olan bu yöntem karşısında çiftçiler mecbur kaldıklarını söylerken, yetkililerin bu konuda bir önlem almaması eleştiriliyor. Kentin büyük bölümünün ihtiyacını karşılaya Battalgazi’de sebzelerin pis su ile sulanmasının ileride bir çok hastalığı da neden olabileceği belirtilirken çiftçiler su kaynakları konusunda yetkililerin gereken önlemi zamanında almadığını söylüyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.07.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: sulama, çiftçi
Link: Çiftçiler tarlaları kanalizasyonla suluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız