Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Tarım Sigortası »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 

Tarım sigortalarının yüzde 16'sında hasar var
 
Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Bülent Bora, Türkiye genelinde yapılan 3 milyon 381 bin 150 poliçenin yüzde 16'sının hasar aldığını bildirdi.
 
Bülent Bora, Manisa Ziraat Odasında düzenlenen sembolik çek sunum törenindeki konuşmasında, tarım sigortasının önemine işaret etti. Bora, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde 3 milyon 381 bin 150 poliçe yapılmış, bu poliçelerden 531 bin 619'u, yani her 100 poliçeden 16'sı hasar almıştır. Manisa'daki 116 bin 413 poliçeden 36 bin 968'i hasar almıştır. Buna göre, Manisa'da her 100 poliçeden 32'si hasar almıştır. 2013 yılında Türkiye genelinde sigortasını yaptıran üreticilere 320 milyon liraya yakın hasar ödemesi yapıldı. Manisa'da ise yıl sonuna kadar 7 bin üreticiye 91 milyon liralık ödeme yapılacak."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü de çiftçilere tarım sigortası yaptırmaları çağrısında bulunarak, "Manisa, ödediği sigorta priminin 5 katı destek alıyor. Bu, her zaman böyle olmayacak. Sigorta mantığı, bu değil. Bazı zamanlar karşılığını alamayacağımız primler ödeyeceğiz. Üreticinin heba olmaması, hepimizin arzusu" diye konuştu.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ın da katıldığı törende, konuşmaların ardından, ürünleri hasar görmüş 10 üreticiye sembolik çekleri verildi.






 
 

Ekleme Tarihi
19.11.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım sigortaları, Bülent Bora
Link: Tarım sigortalarının yüzde 16'sında hasar var




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız