Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Tarım Finansmanı »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 

  Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Rekor Kırdık. 
 
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, çiftçiye kredi kullandırmada geçen yıl rekor kırdıklarını açıkladı. Kutlu, hedeflerinin yıl içerisinde 5 milyar 750 milyon lirayı çiftçiye kullandırmak olduğunu söyledi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu, ErzurumAğrıArdahanKarsve Iğdır Bölge Birlikleri 11. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Erzurum'a geldi. Kutlu, 1 milyon 100 bin ortaklı Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşu olduklarını söyledi. Ülke ekonomisine katma değer kazandırdıklarını ifade eden Kutlu, çiftçi ortaklarına Ziraat Bankası'ndan sonra en yüksek oranda kredi veren kuruluş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Tarımsal üretimin gelişmesi, verimin artırılması amacıyla çiftçi ortaklarına 500 bin liraya kadar kredi kullandırdıklarına vurgu yapan Abdullah Kutlu, "Tarım Kredi Kooperatiflerince 2002 yılında çiftçimize sadece 302 milyon lira kullandırırken, geçen yıl 5 milyar 225 milyon lira kullandırdık. Hedefimiz yıl içerisinde 1 milyon 100 bin ortağımıza 5 milyar 750 milyon lira kredi kullandırmak. Çiftçiye kredi kullandırmada rekor kırdık." dedi.

Kredilerin geri dönüşümünde bir ilki gerçekleştirdiklerine işaret eden Kutlu, şöyle konuştu: "Kredilerimizin yüzde 98'i geri döndü. Bu kurum tarihinde bir ilk ve büyük bir başarıdır. 2002'de bir ortağa kullandırılan kredi üst limiti 3 bin lira iken bugün bu rakam 500 bin liraya yükselmiştir. Yine tarım sektörüne katkılar sağlayan tarım sigortalarında da büyük bir aşama kaydettik. Yakın bir zamana kadar çiftçi ortaklarımıza bir milyon 500 bin lira tarım sigortası primi üretilirken 2013 yılında bu rakam 217 milyon liraya ulaştı. Tarım sigortası kapsamında son 10 yılda vefat eden 21 bin 400 ortakların varislerine de 151 milyon lira tazminat ödedik."

150 ZİRAAT MÜHENDİSİ ALINACAK 

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan sonra ülkede en fazla ziraat mühendisi istihdam eden bir kuruluş olduklarına dikkat çeken Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, birkaç ay içinde 150 yeni mühendis alımı daha yapacaklarına dikkat çekti. Kutlu, "2006'dan beri 4 bin 450 personel istihdam ettik. Özellikle son 5 yılda istihdam ettiğimiz bin 180 ziraat mühendisiyle birlikte bin 600 ziraat mühendisimizi çiftçimizle buluşturduk. Buradan bir müjde vermek istiyorum önümüzdeki aylarda kurumumuza 150 ziraat mühendisi alımı gerçekleştireceğiz." açıklamasında bulundu.

Ekleme Tarihi
13.06.2014
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, Rekor Kırdık.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız