Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Fuarlar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Tüyap Konya Fuarı Başladı

TÜYAP Konya Tohum ve Hayvancılık Fuarları 27 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

TÜYAP Konya Tohum ve Hayvancılık Fuarları 27 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Tüyap Konya Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 15 ülkeden 200’e yakın firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile hazırlanan Konya Tohum ve Hayvancılık Fuarları’nın 4 gün boyunca yurtiçi ve yurtdışından gelecek on binlerce ziyaretçiyi Konya’da, Tüyap çatısı altında buluşturarak, yeni iş bağlantılarının kurulacağı bir platform olacağını söyledi.
 
Ersözlü, Konya’nın tohum üretim merkezi konumunda olduğunu belirterek, “Öyle ki, ülke genelinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetki almış toplam 484 firmanın 59’unu Konyalı firmalarımız oluşturmakta. Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 35-40’ı bu ilimizde gerçekleşmekte” dedi. Ersözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konya aynı zamanda sahip olduğu geniş meralar ve üretim alanları ile ülkenin büyükbaş, küçükbaş hayvan, kümes hayvanları ile et, süt, yumurta, bal ve su ürünleri üretimine önemli katkılar sağlamakta. Türkiye’de büyükbaş hayvanlardan elde edilen sütün yüzde 4,8’i, etin ise yüzde 4,1’i Konya’da üretilmektedir. Biz de Konya’da 3. kez tohum sektörünü, ikinci kez de hayvancılık sektörünü bir araya getiriyoruz.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tüyap Konya Fuarı, Başladı, Konya, fuar, TÜYAP Konya Tohum ve Hayvancılık Fuarları
Link: Tüyap Konya Fuarı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız