Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Hizmet Sektörü »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Azerbaycanlı Uzmanlar, Tarım Alanında Eğitimlerini Tamamladı

ANKARA (İHA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Azerbaycan Özel Pilot Tarım İşletmesinden iki uzman, tarım alanında bilgi edinmek için Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.

Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından, Azerbaycan Devlet Programı kapsamında yer alan, Özel Pilot Tarım İşletmesi oluşturma çalışmaları kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı koordinatörlüğünde, TİGEM tarafından teknik danışmanlık hizmeti veriliyor.
 
Proje çerçevesinde Azerbaycan Özel Pilot Tarım İşletmesinden iki uzman yeni tarım teknikleri, modern teknolojilerle donatılmış GPS’li traktör ve bağlı ekipmanlar, basınçlı sulama sistemleri, modern büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık tesisleri, lazer teknolojisi ile çalışan renk ayırıcı makinelerin bulunduğu tohum hazırlama ve 2. Ürün kurutma tesisleri ile Doğrudan Ekim Yöntemi ile ekilmiş 2. Ürün dane mısır ekilişleri konularında bilgi ve tecrübeleri artırmak maksadı ile Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğüne teknik inceleme gezisi gerçekleştirdi.
 
Pilot İşletmeden gelen personel Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde buğday hasadından sonra doğrudan ekim yöntemi ile ekilen 2. ürün dane mısır parsellerinde inceleme yaparak aynı sistemin Azerbaycan’da Pilot tarım İşletmesinde de uygulanması konularında açıklayıcı bilgiler edindiler. Uzmanlar işletmede 2. ürün dane mısır ekimi yapılmış parsellerin tetkik ve incelemelerinden başka işletmede diğer tarımsal faaliyetlerde uygulanan tarım teknikleri ve kullanılan modern teknolojilerle donatılmış traktör ve bağlı ekipmanlar ile toprak işleme, ekim makineleri, zirai mücadele makineleri, tohum hazırlama ve kurutma tesisleri ile hayvancılık tesisleri ayrı ayrı gezerek ve gerekli bilgiler aldılar.
 
Azerbaycanlı uzmanlar tarafından yapılan incelemeler sonucunda Pilot tarım işletmesinde sürdürülen tarımsal faaliyetlerde uygulanması gereken yeni tarım teknikleri ile kullanılacak modern alet makine ve tesislerin yerinde görüldü. Bu çerçevede gerekli bilgi ve tecrübelerin karşılıklı olarak yerinde tartışılması, işletmede yapılacak tarımsal faaliyetler için önemli kazançlar sağlandı. 
 
 

Ekleme Tarihi
31.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Azerbaycanlı Uzmanlar, Tarım, Eğitim, uzman, Azerbaycan
Link: Azerbaycanlı Uzmanlar, Tarım Alanında Eğitimlerini Tamamladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız