Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Hizmet Sektörü »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Çiftçiler tarla okullarında eğitiliyor

Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, Pamuk ve Bağ Entegre Mücadele çalışmaları kapsamında tarımın kalitesini yükseltmek için üreticilere yıl boyunca örnek arazilerde tarla eğitimi verdi.


Mardin Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Ekinci, 2014 yılından itibaren il ve ilçe müdürlükleri tarafından bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitim çalışmalarının 'Tarla Okulları' şeklinde yürütüleceğini, bu amaçla 2013 yılında Kızıltepe ve Mazıdağı ilçesinde birer günlük tarla okulu şeklinde eğitim verildiğini söyledi.

Yeni eğitim modelinin daha uygun ve daha yararlı olacağına inandıklarını belirten Ekinci, “Katılımcı çiftçilerin, yeni eğitim modelini benimsediklerini gözlemledik. Çiftçiler, tarla okulu eğitimlerinin devamını istiyor. Entegre mücadele çalışmalarının yaygınlık kazanması ve özellikle ziraat mühendislerinin tarla ve bahçelerde daha sık kontrol yapması talebinde bulundular. Eğitimlere katılımın yüksek olması ve çiftçilerimizin daha sık bizimle çalışmak istemesi bizi sevindirmiştir. Bu eğitim modeli ile birebir yerinde eğitim yapılarak, aynı yöre, aynı ürünü yetiştiren çiftçilerin bir araya gelerek, yapılan eğitimlerde çiftçilerin kendi arazilerinin uzmanı olmasını sağlıyor. Kendilerini ve toplumlarını nasıl organize edeceklerini öğreniyorlar.” dedi.

Bu proje ile pestisit kullanımını azaltarak insan sağlığı, çevre ve doğal dengeyi korumak amaçlandığını ifade eden Ekinci, şöyle konuştu: ”2014 yılından itibaren il ve ilçe müdürlükleri tarafından bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitim çalışmaları ‘Tarla Okulları’ şeklinde yürütülüyor. Bu amaçla 2013 yılı il müdürlüğümüzün Entegre Mücadele Projesi kapsamında yürüttüğü kontrol ve eğitim çalışmaları, birer günlük tarla okulu şeklinde pilot uygulama olarak Kızıltepe Altıntoprak köyünde ‘Pamuk Entegre Mücadele Tarla Okulu’ ve Mazıdağı ilçemiz Gündoğan Mahallesi'nde de ‘Bağ Entegre Mücadele Tarla Okulu’ eğitimleri verildi.”
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
06.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mardin, çiftçi, tarla okulu, tarla, okul, eğitim, tarım,
Link: Çiftçiler tarla okullarında eğitiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız