Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Tekirdağ'da Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi Toplantısı Yapıldı

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ’da tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması projesi il grup toplantısı müdürlüğün toplantı salonunda yapıldı.


Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi İl grup toplantısı; İl Müdürü Cevdet Soyak, İl Müdür Yardımcısı Bilal Emül, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Başer, Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü M. Hanifi Türkaslan, Önder Çiftçi Projesi Tekirdağ İl Temsilcisi Nezih Suyaran, Tahıl Üreticileri Başkanı Hasan Ergin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe ve Şube Müdürleri, İl Müdürlüğü çalışanları, Tar-Gel personeli katılımıyla yapıldığı bildirildi.
 
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu’nun Tekirdağ tarımı, arazi durumu, bitkisel üretim ve özellikle buğday üretimi ile ilgili istatistiki bilgileri içeren açılış sunumu yapılarak başlayan toplantıda, İl Müdürü Cevdet Soyak yaptığı konuşmasında, "Birinci sınıf arazilerde buğday, ayçiçeği, kanola yetiştiriyoruz. Çiftçimizin cebine daha fazla para girebilmesi için sebzecilik ve meyvecilik alanında üretimi arttırmalıyız. Buğdaya ayrı bir önem vermeliyiz. Farklı bir tarım deseni oluşana kadar çeşit ve verim bakımından buğdayda araştırmalar ve iyileştirmeler yapmalıyız. Protein bakımından, sanayi bakımından uygun olan çeşidi yetiştirmeliyiz.” dedi.
 
Toplantı Edirne’de yapılacak bölge toplantısına katılımcıların aktaracağı Tekirdağ’da buğday yetiştiriciliğinde ortaya koyduğu değişik tespit ve önerilerin sunulması kararlaştırıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
31.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tekirdağ, Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi, Toplantı, tarım, proje, yenilik
Link: Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız