Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 

Traktör ve tarım kazalarını önlemek mümkün

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi uzmanı Dr. Mesut Gölbaşı, araçların teknik donanımlarının bilinmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması ve traktörlerde kabin ve uyarıcıların bulunmasının kazaları büyük ölçüde önlediğini kaydetti.



Türkiye’nin en büyük iki ovasına sahip Samsun’da yapılan4. Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası Etkinliğinde bir sunum yapan Gölbaşı, eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülke olarak traktör ve tarım kazalarıyla ilgili tedbir ve eğitimlerde birçok Ortadoğu ülkesinden ileride olduğumuzu ifade eden Mesut Gölbaşı, "Hiç kaza olmaz zannedilen pulluk en fazla kazanın olduğu tarım makinesidir. Çünkü hidrolik kolunu eğer ayarlayamazsanız, derin sürümde özellikle anında tersyüz olma ihtimaliniz var. Eğer traktörde kabin yoksa meydana gelen kazalar yüzde 90 ölçüde ölümlü oluyor” dedi.

Traktörün çok tehlikeli bir araç olduğunun altını çizen Gölbaşı, özellikle yerden yüksek olması nedeniyle ağırlık merkezini engebeli arazide sürekli değiştiğini vurguladı. Gölbaşı,"Özellikle tarımsal alanlarda eğim, gevşek zemin, çukurlar, tümsekler düşünüldüğünde çok kolay ağırlık merkezi dışarı çıkar ve devrilir. Lütfen çocukların eline traktör vermeyin" diye konuştu.

Kabin bulundurmanın ve kemer takmanın kural haline geldiğine vurgu yapan Gölbaşı, şöyle devam etti: "2005’den itibaren kabin ve çelik barlar zorunlu hale geldi. Bunların kullanılması kazalardan yüzde 90 ölçüsünde sizleri korur."

Türkiye genelinde 3 bin 800 tane kontrolsüz hemzemin geçit olduğunu anımsatan Gölbaşı, traktörlerde mutlaka reflektör ve tepe lambası gibi uyaranlar bulundurmanın önemini hatırlattı. Gölbaşı, ayrıca halk arasında pat pat diye tabir ettiğimiz tarım makinalarının trafik aracı değil tarım makinası olduğunu sözlerine ekledi.

(TARIM TV)
 
 

Ekleme Tarihi
23.09.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Traktör ve tarım kazalarını önlemek mümkün
Link: Traktör ve tarım kazalarını önlemek mümkün




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız