Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Yurt içi sertifikalı tohum destekleri için başvurular başladı

Sertifikalı tohumlukları kullanarak ekim yapan çiftçilere 2014 yılında dekar başına, buğday için 7,5 lira, arpa, tritikale, yulaf, çavdar için 6 lira, çeltik, yerfıstığı, yonca için 8 lira ödeme yapılacak.

ANKARA - Yurt içinde üretilip sertifikalandırılan, buğday, arpa, tritikale, yulaf, çavdar, çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek, susam, yerfıstığı, kanola, aspir, patates, soya, yonca, korunga ve fiğ tohumluklarının kullanılmasında verilecek destekler için başvurular başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Yurt İçi Sertifikalı Tohum Kullanımının Desteklenmesi Hakkında Tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ödemeler, yurt içinde üretilip sertifikalandırılan buğday, arpa, tritikale, yulaf, çavdar, çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek, susam, yerfıstığı, kanola, aspir, patates, soya, yonca, korunga ve fiğ tohumluklarını bitkisel üretim faaliyetinde kullanan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere yapılacak.

Bu türlerin sertifikalı tohumluklarını kullanarak ekim yapan çiftçilere 2014 yılında dekar başına, buğday için 7,5 lira, arpa, tritikale, yulaf, çavdar için 6 lira, çeltik, yerfıstığı, yonca için 8 lira, nohut, kurufasulye, mercimek için 10 lira, susam, kanola, aspir için 4 lira, patates için 40 lira, korunga ve fiğ için 5 lira, soya için ise 20 lira ödeme yapılacak.

Desteklemeye tabi arazi miktarı, faturada belirtilen tohumluk miktarının her bitki türü için belirtilecek ekim normuna bölünmesi ile ortaya çıkan miktardan büyük olamayacak.Bu kapsamda dekar başına buğday, arpa, tritikale, yulaf, çavdar, çeltikte 20 kilogram, nohut, mercimek 13 kilogram, kuru fasulye, korunga, fiğ, soya 10 kilogram, yonca 2,5 kilogram, patates 250 kilogram, susam 1,5 kilogram, yerfıstığı 7 kilogram, kanola 0,4 - 1,5 kilogram, aspir 1,5 - 3 kilogram olacak.

Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçiler, ÇKS kaydını yaptırdıkları il ve ilçe müdürlüğüne başvuracak. Başvuruların, 2014 yılı yazlık ekimler için 30 Haziran 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar, güzlük ekimler için ise 1 Eylül 2014 tarihinden, 31 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekecek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: sertifikalı tohum, destek, başvuru, tohum
Link: Yurt içi sertifikalı tohum destekleri için başvurular başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız