Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Meralara Gübre Atıldı

DÜZCE (İHA) - Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Mera Islah ve Amenajman Projesi devam eden köylerin Köy Muhtarlıklarının işbirliği içerisinde mera alanlarına 60 ton azotlu gübre atıldı.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “İlimizde mera ıslah ve amenajman projesi çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda mera alanlarına 60 ton yüzde 21 Amonyum Sülfat gübresi atılmıştır. Mera alanlarını gübreleyerek ot üretimini ve otun besin değerini artırmayı hedefliyoruz. Böylece hayvancılığımızın temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yem ihtiyacının bir bölümü karşılamış olacağız. Gübreleme yaparak ot üretimini dolayısıyla otlatma kapasitesi artırdığımız mera alanlarından daha verimli faydalanabilmek için 15 Nisan tarihinden önce mera alanlarında hayvan otlatmaması gerekir” dedi.

2014 yılı mera ıslah çalışmaları kapsamında Düzce İli Merkez İlçesi Ballıca, Kuşaçması, Ozanlar, Yakabaşı, Yenikaraköy, Yenitaşköprü; Çilimli İlçesi Alacamescid, Sarımeşe; Gölyaka İlçesi Açma ile Gümüşova İlçesi Elmacık, Kıyı, Yakabaşı Köylerinde bulunan toplam 2 bin 862 dekar mera alanı gübrelenmiş oldu.
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Meralara, Gübre Atıldı, mera, gübre
Link: Meralara Gübre Atıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız