Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Traktör kazalarında artış oldu, polis çiftçiye eğitim seferberliği başlattı

Türkiye’de 2014 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle traktör sayısı 1 milyon 595 bin 677’ye ulaştı. 2010-2013 yılları arası istatistikler değerlendirildiğinde lastik tekerlekli traktörlerin karıştığı trafik kazalarında teknik nedenlerle kazaya karışma oranının, diğer tüm araçlara göre daha fazla olduğu tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, kazaları azaltma adına traktör kullanıcılarına yönelik eğitim seferberliği başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 31 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren ‘Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı’ kapsamında tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerin öncesinde ve dönem içerisinde gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bilişim teknolojisi araçları ve diğer duyuru ve bilgilendirme yöntemleriyle toplumun bilgilendirileceğinin vurgulandığı açıklamada, kaza oranlarındaki değişimin dikkatle takip edileceğine vurgu yapıldı. Tarımsal faaliyetlerin arttığı dönemlerde tarım araçlarının trafikteki yoğunluğu arttığı ve bu artışın yaşandığı bölgelerde özel önlemler alınması gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, "2014 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle traktör sayısı 1 milyon 595 bin 677’ye ulaşmış bulunmaktadır. 2010-2013 yılları arası istatistikler değerlendirildiğinde lastik tekerlekli traktörlerin karıştığı trafik çarpışmalarında teknik nedenlerle çarpışmaya karışma oranının, diğer tüm araçlara göre daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, tarım aracı kullanıcılarına yönelik kapsamlı ve nitelikli bir bilgilendirme yapılması gerektiği düşüncesi ile traktör kullanımının fazla olduğu illerimizden başlanmak suretiyle, 2013-2014 yılları içerisinde İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı), Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin işbirliğinde ve Yiğit Akü’nün katkılarıyla karayolunu kullanan tarım araçlarının ve özellikle traktörlerin daha güvenli kullanılmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde uygulamaya konulmak üzere bir proje başlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, tarım araçlarının sebep olduğu trafik çarpışmalarını azaltmayı amaçlayan proje kapsamında, Konya/Altınekin, Manisa/Saruhanlı ve Balıkesir/Gönen’de düzenlenen merkez katılımlı etkinliklerin 4’üncüsünün 11 Eylül’de Samsun Bafra’da, 5’incisinin 30 Ekim’de Adana Ceyhan’da 6’ncısının ise 5 Kasım’da İzmir Ödemiş’te gerçekleştirileceği dile getirildi. 
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
09.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: traktörler kazası, traktör, kaza, çiftçi, eğitim
Link: Traktör kazalarında artış oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız