Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Tarımsal Sulama Elektrik Borcu Olanlar Destek Ödemesi Alamayacak

MALATYA (İHA) - Tarımsal sulamadan dolayı elektrik borcu olanlara tarım desteği yapılmayacağı bildirildi.
 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Tarımsal sulamaya ilişkin elektrik borcu bulunan çiftçilere bu borçları ödenene kadar 2014 yılında tarımsal destekleme ödemesi yapılmayacağına dair Bakanlar Kurulu Kararı Uygulama Tebliği 9 Mart 2014 tarihinde 28936 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir” ifadeleri kullanıldı.
 
“Bu kapsamda şirket, kendi abone/tüketici kayıtları ile ÇKS kayıtlarını eşleştirerek alacaklı olduğu çiftçilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile beraber alacak tutarını Bankaya iletilecektir. Banka, desteklemeyi uygulayan birim tarafından oluşturulup Genel Müdürlük tarafından Bankaya iletilen, ödemeye esas icmallerdeki, çiftçilere veya tüzel kişilere ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile Şirket tarafından iletilen Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası eşleşen hak edişleri ilgililere ödemeyecektir.
 
Ödemenin yapılabilmesi için şirketten çiftçinin veya tüzel kişinin bankaya müracaat tarihinden önceki son bir ay içinde alınan belgenin Bankaya ibraz edilmesi gerekir” denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:
 
“Borca ilişkin itiraz şirkete yapılır. İtiraz 7 günde karara bağlanır. Anlaşmazlık durumunda özel hukuk hükümleri uygulanır.
Şirket, borçlulara ait bilgileri ve borç miktarlarını gösteren listeleri ödeme yapılmadan en geç üç iş günü önceden bankaya iletir.
Genel Müdürlük, destekleme ödemesinin yapılacağını planlama aşamasında (25-30 gün önceden) Şirketçe bildirilen adrese elektronik olarak gönderir.
 
Çiftçinin bankaya yazılı müracaatı halinde hak ettiği destekleme tutarından, bankaya bildirilen borç miktarına kadar olan kısım şirketin hesabına aktarılabilir.”
 
 

Ekleme Tarihi
14.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarımsal Sulama Elektrik Borcu Olanlar, Destek Ödemesi Alamayacak, destek ödemesi, çiftçiye kötü haber, tarımsal sulama, elektrik borcu
Link: Tarımsal Sulama Elektrik Borcu Olanlar Destek Ödemesi Alamayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız