Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
Pivot Sulama 


10 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİ PİVOT SULAMAYLA SULANIYOR

10 Bin Dekar Tarım Arazisi Pivot Sulamayla Sulanıyor :ısı vaıı M Tarım ve tarıma dayalı sanayinin ihtiyacı olan mal ve hizmetleri üreterek, bölge çiftçilerini eğitmek için kurulan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), ülkenin bitkisel üretimini artırmak, ürün kalitesini, çeşitlendirmek, ürün verimini yükseltmek ve çiftçileri modern sulama ile tanıştırarak tarımsal sulamada tasarruf sağlamak adına 10 bin dekarlık tarım arazisinin sulanması için yaptıkları ihalede, dünyanın lider pivot sulama sistemi üreticisi VaJJey'i seçti. uğla, Ankara, Malatya ve Sivas illerine bağlı TİGEM çiftliklerinde kurulan, mısır, buğday, patates ve yem bitkileri yetiştirilmesi için kullanılacak pivot sulama sistemi, TİGEM'e enerji ve su tasarrufu sağlayacak.
 
Kaynak olarak yeraltı sularını kullanan pivot sulama sistemi, betonarme bir platformun üzerinde dairesel dönüş yaparak hareket ederken, pivot sulama sistemi ayrıca gübreleme ve ilaçlamayı da aynı anda yapabilmekte. Uzaktan kontrollü ve programlanabilir sulama zamanı özellikleriyle, insan gücü olmadan, farklı noktalardaki arazileri, tek seferde sulayabilmekte ve sulama operasyonu tek noktadan kontrol etme imkanı sağlamaktadır.
 
TİGEM'in Polatlı ve Sivas gibi eğimli tarım arazilerinde bile üstün performansla çalışan Valley marka pivot sulama sistemi sayesinde. TİGEM sudan ve enerjiden tasarruf sağlayacağını öngörmektedir. Jain Sulama Sistemleri'nin kontrolünde kurulan, 33 adet pivot sulama sistemi, 5 ay gibi kısa bir sürede teslim edilmiş ve sonrasında 100 kişilik TİGEM personeline 3 gün süren eğitimler ile sistemin fonksiyonel ve zamana göre programlanabilir uzaktan kontrolünü sağlayan PR02 paneli hakkında teknik ve uygulamalı eğitim verilmiştir. Büyük arazilerin sulanması için Valley pivot sulama sistemlerinin rakipsiz olduğunu söyleyen Jain Sulama Genel Müdür Yardımcısı Can Adamoğlu, "Bu makinalarla 150 dekar üzerindeki araziler için yapılan ilk yatırımın maliyeti, diğer modern sulama sistemlerine kıyasla hemen hemen eşit. Türkiye'deki birçok büyük ı\ i Raphael markaları ile Türk çiftçisine damla ve yağmurlama sulama dışında, pivot sulama, sprinkler, kontrol vanaları, iklimlendirme ve otomasyon sistemlerini de içeren geniş ürün seçeneği sunan tek şirket olarak öne çıkıyor. çaplı işletmede sulama için tercih edilen bir sistem ayrıca 30 yıla kadar kullanılabilmesi büyük bir avantaj sağlamaktadır" dedi. Adamoğlu, Çukurova ve Konya ovalarındaki büyük ve uygun arazi yapısı ile beraber, yatay hareket edebilen Linear Pivot sistemin önümüzdeki yıllarda taleplerinin artacağına değindi. Jain Sulama Sistemleri Merkezi Hindistan'da bulunan ve "Dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bırakmak" felsefesini benimseyen Jain Irrigation Systems, gerçekleştirdiği tüm operasyonlarda ve satılan ürünlerde doğaya karşı sorumluluklarını yerine getirerek doğal kaynakların korunmasına özen gösteriyor. 2008 yılının son aylarından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren ve kısa zamanda 350 bayi sayısına ulaşan JAİN Sulama Sistemleri, yurdun hemen her bölgesinde en basit projelerden, tam otomatik ve "anahtar teslim" projelere kadar farklı çaptaki teknolojik sulama sistemleri çözümlerini üreterek uyguluyor. Türk çiftçisine ürün, satış ve proje alanlarında uzman ekibiyle hizmet veren Jain Türkiye, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 36 dönümlük arazi üzerine kurulu fabrikasıyla 2010 yılından beri yerli üretim gerçekleştiriyor. Jain Sulama Sistemleri, NaandanJain, Valley, Chapin, Galcon ve Valmont Irrigation (Valley) İnovasyon ve kalite konusunda standardı belirleyen ürün ve sistemler üreten Valley, tüm dünyada pivot sulama konusunda bir teknoloji lideridir. 50 yıldan uzun bir zamandır, müşterilerine gelişmiş teknoloji ile fonksiyonelliği bir araya getiren ürünler sunan Valley. bugün, modern tarımın gün geçtikçe artan ihtiyaçlarını gidermek için geniş bir ürün portföyüne sahiptir. Dünya pivot sulama pazarının yüzde 60'ını elinde bulunduran Valley, ileri teknoloji panel ve uzaktan kontrolü sayesinde insan hatalarını sıfıra indirerek, tarım için en 'V' sulâmay yapmaktadır.(IHA) 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Tarım Arazisi ,Pivot Sulama
Link: 10 Bin Dekar Tarım Arazisi Pivot Sulamayla Sulanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız