Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
okumuş fidan, meyve bahçesi 

Okumuş, "fidan" ile büyüyecek

Zirai ilaç, kimyevi gübre ve sulama sistemlerinde sektör liderleri arasında bulunan Okumuş Tarım, meyve fidanı üretiminde de büyümeyi hedefliyor.


BURSA - Zirai ilaç, kimyevi gübre ve sulama sistemlerinde sektör liderleri arasında bulunan Okumuş Tarım, meyve fidanı üretiminde de büyümeyi hedefliyor. Bu doğrultuda yatırımlarını hızlandıran firma, son bir yılda üretim alanını 160 dekara çıkardı.

1976 yılında kurulan firmalarının zirai ilaç, kimyevi gübre ile sulama sistemleri konusunda faaliyet gösterdiğini kaydeden Okumuş Tarım Gıda, Gaz San. Tic. Limited Şirketi ortağı Ahmet Okumuş, "Bilgi birikimimizi fidancılık sektörüne de aktarmaya başladık. 1999'dan bu yana ithal anaçlı bodur meyve fidanları yetiştiren firmamızın ürünleri arasında armut, şeftali, nektarin, elma, kiraz ve erik fidanı bulunuyor.

Kalite standartlarında üretim yapan ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan Okumuş Tarım, üreticiye sertifikalı olmakla birlikte virüsten arı fidanlar sunuyor. Yunuseli, Samanlı, Barakfakih ve İnegöl olmak üzere toplam 4 ayrı şube ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Ahmet Okumuş, 2011'in firmaları açısından iyi geçtiğini, toplam 6 milyon TL ciroya ulaştıklarını ve bu rakamın yaklaşık 1 milyon TL'sini fidan üretiminin oluşturduğunu söyledi. Son yıllarda meyve fidanı sektöründe büyümeye yönelik yatırımlara imza attıklarını ve üretim alanlarını toplam 160 dekara çıkardıklarını belirten Okumuş, "Şu an Gürsu ve Yenişehir olmak üzere iki bölgede fidan üretimi yapıyoruz. Amacımız Gürsu'daki üretim alanlarımızı da Yenişehir'e kaydırmak.

Bu doğrultuda son bir yılda Yenişehir'de 350 bin TL yatırım bedelli toplam 80 dekar yeni üretim alanını bünyemize kattık" bilgisini verdi. Yine Yenişehir'de 20 bin TL yatırımla 10 dekar üzerinde 3 nolu damızlık parseli kurduklarını kaydeden Okumuş, bu yılın başında anaçlarını diktiklerini de dile getirdi.

2011'de fidan üretiminde yüzde 10 büyüdüklerini ve 2012'de de aynı rakamı koruyacaklarını ifade eden Okumuş, 2013 büyüme hedeflerinin ise yüzde 25 olduğunu vurguladı. Okumuş, meyve ihracatlarının yüzde 5 civarında olduğunu, İran ve Rusya'nın yurtdışı pazarları arasında bulunduğuna da değindi.

Çiftçiye zirai ilaç ve meyve fidanı temini yapıp her iki alanda da büyümeyi hedeflediklerinin altını çizen Ahmet Okumuş, bu doğrultuda ihracat oranlarını da önümüzdeki dönemde artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.







kobiden.com

Ekleme Tarihi
13.11.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Okumuş, fidan, zirai ilaç, kimyevi gübre, sulama, gıda, tarım, ziraat
Link: Okumuş, fidan ile büyüyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız