Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
Balıkesir Tarım Fuarı  

- BALIKESİR TARIM FUARI KAPILARINI BUGÜN AÇIYOR 
- BU YIL DÖRDÜNCÜSÜ YAPILACAK OLAN BALIKESİR TARIM VE HAYVANCILIK FUARI KEPSUT'TA AÇILACAK 
- 4 GÜN AÇIK KALACAK FUARA 50 İLDEN 550 FİRMA KATILACAK

 
BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'de geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı, yarın Kepsut ilçesinde kapılarını açıyor.
 
Dört gün sürecek olan fuara 50 ilden 550 firmanın katılacağı bildirildi. Dev fuarın organizasyonunu yapan Atlas Uluslararası Fuarcılık şirketinin yetkilisi Fevzi Atasagun, fuar için yer gösteren Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul'a teşekkür etti.
Atlas Fuarcılık adına Fevzi Atasagun ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde bir basın toplantısı düzenleyerek yarın açılacak olan tarım ve hayvancılık fuarıyla ilgili bilgiler verdi. Fevzi Atasagun, Balıkesir'de her yıl düzenli olarak yaptıkları ve geleneksel hale getirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarının bu yıl dördüncüsünü yine büyük bir katılım ile yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Fuarı Kepsut ilçesinde düzenlemelerinin nedenini Balıkesir'de uygun kapalı alan bulamadıkları için olduğunu belirten Fevzi Atasagun, bunun yanlış anlaşılmamasını istedi. Günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin bu tarım fuarları olduğunu hatırlatan Fevzi Atasagun, açıklamasında şunları söyledi;
 
"Dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda Balıkesir'de Kepsut Belediyesinin destek ve katkılarıyla 28 Şubat - 03 Mart 2013 tarihleri arasında Balıkesir tarım ve Hayvancılık Fuarı 550 firmanın katılımıyla organize edilecektir. Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin, hayvancılık sektörünün sektördeki gelişmeleri, makine ve teçhizatlarını yakından takip etmelerini sağlamaktır. Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği ve alım, satım, bilgi alışveriş imkanının elde edileceği tarım fuarında yeni teknoloji ürünü traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama alet makine ve ekipmanları, hayvancılıkla ilgili modern alet ekipmanları, tohum, yem katkı maddeleri, ilaç, gübre, örtü alet ve ekipmanları, diğer tarımsal alet, ekipmanları görme, değerlendirme, alım ve satım imkanları oluşacaktır. Fuarımız 10.00 ila 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak, ziyaretler ücretsizdir. Tüm ilgililerin fuarımızı ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarımıza destek veren Kepsut Belediyesi'ne, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, Kepsut Ziraat Odası'na ve fuara destek veren odalara, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz."

BAŞKAN CANKUL: "FUAR BÜTÜN BALIKESİR'İN, HERKES SAHİPLENMEK ZORUNDADIR"
 
Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarının ilçesinde yapılacak olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, belediye olarak organizasyona gerekli desteği verdiklerini, ilçenin en büyük kapalı pazar alanının fuar için tahsis ettiklerini bildirdi. Fuarın Kepsut'ta yapılacak olmasıyla ilgili bir ay önce polemik yaşandığını hatırlatan Belediye Başkanı İsmail Cankul, fuarın bütün Balıkesir'e ait olduğunu ve herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Cankul, "Bunun adı Balıkesir Tarım Fuarı'dır. Balıkesir kamuoyuna duyurulur. Balıkesir'de geçimini sağlayan tüm sanayiciler ve Balıkesir halkı bunu sahiplenmek zorundadır. Bizim Balıkesir Fuarı için yaptığımız alt yapı hizmeti olan güzel bir yer var. 6 bin metre, 9 metre yüksekliğinde, fuar yapmaya elverişli bir kapalı alanımızın olması Balıkesir Tarım Fuarının Kepsut'ta yapılmasını sağlamıştır. Kepsut, Balıkesir'e 20 kilometre yakınlığında, birçok şehirde fuar alanları zaten şehrin 20-30 kilometre uzağındadır. Bu nedenle sakınca görülmedi ve yer çok beğenildi. Otopark sorunu yok, fiziki olarak son derece sağlıklı, her şeyi ile dört dörtlük bir yer, bu nedenle uygun görülmüştür. Balıkesir, ne zaman bir fuar alanına kavuşursa biz zaten Kepsut'a fuar yapılmasına izin vermeyiz. Gidin Balıkesir merkezde yapın deriz. Bu alt yapı çalışması ne zaman biterse biz bunu söyleyeceğiz. O güne kadar da biz de fuarların Kepsut'ta yapılmasını istiyoruz. Neden; Balıkesir'de 3 yıldır fuar alanlarını gördük. Yapılan 3 fuarın da alanları fiziki olarak uygun değildi. Fevzi bey söyledi, 50 ilden çiftçiler gelecek. Bu çiftçiler de fuar alanı olmayan bir yerde fuar yapılmasını yadırgayacaklardır. Tarım fuarı bizim ilimiz için çok önemlidir. İlimizin 1 milyon 160 bin nüfusunun 400 bine yakını köylerde yaşamaktadır. Yani çiftçilik ile hayatını idame ettirmektedir. Şehir merkezlerinde de belli yüzdede insanlarımız çiftçilik yapmaktadır. Bu insanlarımızı tarıma faydalı olabilecek teknoloji ile buluşturma anıdır. Biz fuarın Balıkesir'imize, Kepsut'umuza faydalı olacağına inanıyoruz. Fuar merkezinde 550 tane firma var, bu firmaların stantları var, kalacak personel var. Bunların hepsini konaklatma anlamında Kepsut'ta imkan yok. Balıkesir bize 20 kilometre uzaklıkta. Arabanla çıktığında 7 dakika sonra buradasın. Önümüzdeki yıl duble yol ile bu yol daha da kısalacak. Kepsut için bu büyük bir organizasyon, hemşehrilerimiz de şaşırmış durumda. TIR'lar, makineler geliyor. Onlar için büyük bir organizasyon. İnşallah Kepsut'ta bu tür organizasyonlar hep olacak" diye konuştu.

HER SAAT BAŞI ÜCRETSİZ SERVİS KALKACAK
 
Yarın saat 13.30'da düzenlenecek olan Balıkesir tarım ve Hayvancılık Fuarının açılış törenine başta Balıkesir Valisi Ahmet Turhan olmak üzere Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, diğer Balıkesir milletvekilleri, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, oda ve borsa başkanları, tarım il müdürü ile daire müdürleri, sektör temsilcilerinin katılması bekleniyor. Atlas Fuar yetkilisi Fevzi Atasagun, 3 Mart Pazartesi gününe kadar açık kalacak olan fuara yarından itibaren Balıkesir şehir merkezinden (köylü garajı) her saat başı ücretsiz servis kalkacağını, servislerin Kepsut'tan Balıkesir'e de dönmek isteyen vatandaşları aynı şekilde ücretsiz taşıyacağını belirtti. Tarım fuarının tanıtımıyla ilgili düzenlenen basın toplantısı bsazı aksaklıklar nedeniyle geç saatlerde yapılabildi. Fuar organizasyonuyla ilgili Belediye Başkanı İsmail Cankul ve Fevzi Atasagun akşam üzeri Vali Ahmet Turhan'ı da makamında ziyaret ettiler.

Ekleme Tarihi
28.02.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Balıkesir Tarım Fuarı
Link: Balıkesir Tarım Fuarı Kapılarını Bugün Açıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız