Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 

Manisa'da Üreticilere 49 Bin Meyve Fidanı Desteği

Manisa'da, fiyatının yüzde 75'i İl Özel İdaresi tarafından karşılanan meyve fidanlarının dağıtımına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlandı. İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen dağıtım törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Müdürü Hasan Çebi, müdür yardımcıları ile şube müdürleri ve üreticiler katıldı.


Törende konuşan Müdür Çebi, maddi değeri 156 bin lira olan ve İl Özel İdaresi kaynaklarıyla alınan 21 bini zeytin, 10 bini badem, 18 bini bağ toplam 49 bin fidanın üreticilere dağıtılacağını söyledi. Çebi, "Bu fidanların yüzde 75'i hibe olarak İl Özel İdaresi karşılarken, üreticilerimiz fidan fiyatının yüzde 25'ini karşılamaktadır. Son 10 yılda bu tarz dağıtılan fidanlar yoluyla bağ, zeytin ve badem alanlarının gelişmesine önemli katkı sağlandığı gibi, çiftçi üretimleri de yönlendirilmiştir. Dağıtılan fidanlar aynı zamanda parçalı arazilerin üretime kazandırılmasında, sulamaya yeni açılmış alanların ürün desenlerinin belirlenmesinde, yörede yeni çeşitlerin tanıtılmasında önemli roller üstlenmiştir." dedi.

Fidanların dağıtımları sırasında uzmanlar tarafından üreticilere yetiştiricilik hakkında teknik bilgiler de verildi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.05.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Manisa'da Üreticilere 49 Bin Meyve Fidanı Desteği
Link: Manisa'da Üreticilere 49 Bin Meyve Fidanı Desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız