Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
Adana Tarım Fuarı  

Adana Tarım Fuarı bugün açılıyor
 
 
ADANA - Tarım sektöründe faaliyet gösteren firmaları buluşturmak ve tarım alanındaki teknolojik ürünleri tanıtmak amacıyla Adana'da düzenlenecek '7. Adana Tarım Fuarı' yarın ziyaretçilerini ağırlayacak. 10 Kasıma kadar gezilebilecek fuarı, 150 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Adana Tarım Fuarı, Adana 7. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Adana Sera-Bahçe Fuarı, Adana 7. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı’nın ortak açılışı yarın saat 12.00’de Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 25 bin bin metrekare kapalı alanda hazırlanacak fuar, aynı zamanda, ziyaretçilerin üretim aşamasından tüketiciye ulaşıncaya kadar geçirdiği evredeki tüm ihtiyaçlarını tedarik etmesine imkan tanıyor.

Fuarın tanıtımı; Seyhan Otelde TÜYAP Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Tüm ve basın mensuplarının katıldığı toplantıyla yapıldı. Burada söz alan İlhan Ersözlü, fuarın bölgesel anlamda sektörün en önemli pazarlama etkinliği olacağını söyledi. Adana Tarım Fuarının Türkiye'deki büyük firmaların Çukurova'da bulunma noktası haline geleceğini aktaran Ersözlü, 13 ülkeden, 268 firma ve firma temsilciliğinin de katılımı ile hazırlanan Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları; bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olacağını ifade etti. Fuarın Türk çiftçisi ve üreticisi için çok önemli bir platformu teşkil edeceğini belirten Ersözlü, "Tarım makinelerinden, traktör ve biçerdöverlere, tarımsal mekanizasyondan alet ve ekipmana, tohumdan gübreye, fidandan sera ekipmanlarına ve yeni üretim teknolojilerine kadar çok geniş bir ürün yelpazesi sunan Tarım ve Sera Bahçe Fuarları süresince; Adana Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek 2. Çiftçi Muhtarlar Yarışıyor Yarışması’, Adana Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘3. Bal Yarışması’, Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile de bu yıl dördüncüsü düzenlenecek ‘4. Buzağı Yarışması’ gerçekleşecek.” dedi.

150 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlar neticesinde, yerli ve yabancı iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantılar kurmasını sağlayarak, bölge ticaretine katkıda bulunacaklarını dile getiren Ersözlü, “Ayrıca, başta Adana olmak üzere, Mersin, Niğde, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Karaman’dan mazot desteği tarafımızdan sağlanarak 570 otobüs ile çiftçilerimizin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine ve verimli tekniklerle üretim yapılmasına fuarımız vesilesi ile imkân sağlanmış olacaktır. Geçtiğimiz yıl 123 bin ziyaretçinin gezdiği fuarımızda bu yıl 40 ilden 150 bin ziyaretçinin gezmesi hedeflenmektedir.” diye konuştu. Yurtiçi ve yurtdışından profesyonel çiftçiler ve katılımcıları bir araya getirerek, iş fırsatları sunacağını da belirten Ersözlü, fuara emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.


Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Tüm ise en önemli sektörlerin başında gelen tarımın merkezinin de Çukurova olduğunu söyledi. Bu yüzden de tarım fuarının Adana'da yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Tüm, “Tarım sektörünün bu tür organizasyonlarla daha da büyüyeceğine inanıyorum. Adana'da düzenlenen ve tarım sektöründe en önemli buluşma noktası olan tarım fuarı önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin en önemli fuarı olma yolunda ilerliyor." açıklamasında bulundu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
06.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Adana Tarım Fuarı ,tüyap
Link: Adana Tarım Fuarı bugün açılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız