Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


İnegöl'de Tarım Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı

BURSA (İHA) - Bursa İnegöl Belediyesi, İnegöl Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen İnegöl Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı (İNTARGAF-2013) düzenlenen törenle açıldı.
 
Açılış törenine İnegöl Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Turgay Yel, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, DP İlçe Başkanı Selim Sani, bazı oda ve dernek başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu İnegöl yöresine ait folk gösterisi sundu.
 
Mobilya ve köftesi ile ünlü olan, aynı zamanda tarım ve hayvancılık şehri olan İnegöl'ün verimli topraklarıyla da önemli bir zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bu topraklar verimli ve bereketli. Ne ekersek onu en iyi şekilde alabiliyoruz. Bunu tanıtmak ve hacmi genişletmek adına İNTARGAF adı ile altında böyle bir organizasyonu hep birlikte yapalım istedik. Fuarlar önemli etkinlikler. Neden? Çünkü bu tür fuarlarla üretici, sanayici, tüccar ve tüketici o fuarın konusunu teşkil eden faaliyet alanlarında dünyadaki en son teknoloji ne, hangi yeni ürünler piyasaya çıktı, hangi alet edevat geliştirildi, hangi tohum ortaya çıktı, hangi yeni ekipman hizmete girdi, hangi yeni hizmetler geliştirildi bunları ilgililere sunma ve onlarla buluşturma etkinlikleridir" dedi.
 
İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, CHP Bursa Milletvekili, Tarım Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’den sonra konuşan İnegöl Kaymakamı Ali Akça, "Yemek içinde üretmek zorundayız. Burada önemli olan ne biliyor musunuz? Bu üretimin formasyonunu, değişimini, dönüşümünü iyi yakalamak zorundayız. İktisat nedir? İktisat, sonsuz insan ihtiyaçlarını kıt kaynaklarla karşılayabilme sanatıdır. Çiftçimizin yaptığı da girdi maliyetlerini en aza indirerek, daha fazla ürünü, daha fazla verimi nasıl alabiliriz? Çiftçi kardeşlerimde bunun arayışı içerisindedirler. Yine tarıma dayalı sanayiyle uğraşan işadamı kardeşlerimde ürettiğini, yine çiftçilerimizde ürettiğini daha iyi, yeni pazarlara nasıl satabilirizin gayreti içerisindedirler. Bu fuarda bu açıdan önemlidir. İşin doğrusu İnegöl fuarcılık açısından, mobilya fuarı açısından gerekli tecrübeye sahiptir. Bu tarım fuarı ilk olması anlamında önemlidir. Mobilya fuarında ki tecrübeyi inşallah bundan sonra ki fuarlarla birleştirerek, daha ileriye taşıyacağız. Çünkü İnegöl'ün ekonomisinde mobilya ağaca dayalı sanayiden sonra ki en büyük kalemi tarım oluşturmaktadır. Tarımın İnegöl ekonomisine katkısı 265-270 milyon lira civarı. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Ziraat Odasını, İnegöl Belediyesini ve İlçe Tarım Gıda Hayvancılık Müdürlüğünü kutluyorum" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından üç gün açık kalacak olan tarım fuarı gezilerek incelendi.
 
 

Ekleme Tarihi
09.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İnegöl, Tarım Gıda Ve Hayvancılık Fuarı, fuar, tarım, gıda,
Link: İnegöl'de Tarım Gıda Ve Hayvancılık Fuarı Kapılarını Açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız