Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Eker: Tarım kurslarından 1 milyon 600 bin kadın yararlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, kadınlar için düzenledikleri kurslardan bugüne kadar toplam 1 milyon 600 bin kişinin faydalandığını söyledi. Eker, kadının eğitiminin, ailenin ve toplumun eğitimi anlamına geldiğini kaydetti.

Adapazarı ilçesi Elmas Otel’de düzenlenen kadın çiftçi eğitimi sertifika töreninde konuşan Eker, kadınların birçok alanda olduğu gibi tarım alanında da donanımlarının artmasını önemsediklerini, o nedenle bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Eker, pilot seçilen 5 ilde kadın çiftçilerinin eğitildiğini, eğitime katılan çiftçilere teşekkür ettiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin siyasi, ekonomi, sosyal, iktisadi sorunlarını çözdüklerini ifade eden Eker “Eksiden Türkiye’de negatif ayrımcılık vardı. Biz bunu pozitif ayrımcılığa dönüştürecek bir referandumla bir anayasa değişikliği yaptık. Kadınlarla ilgili olarak atılacak adımlar, kadınlarla ilgili yapılacak çalışmalar, projeler anayasanın eşitlik ilkesine aykırılık iddiasıyla daha önce yapılamıyordu. Biz bu adımların anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olmayacağına dair bir hüküm koyduk." dedi.

Mehdi Eker, bakanlık olarak kadın çiftçilerin eğitimine destek verdiklerini, 10 bin veteriner hekim ve mühendisi köylere gönderdiklerini dile getirdi. Bakan Eker, şunları kaydetti: “Hükümetin önemli projelerinden birisi de buydu. Eskiden çiftçiler, il ve ilçe merkezlerindeki tarım müdürlüklerine gider bir şey öğrenemeye çalışırlar. Biz mühendis ve veteriner hekim köylere gidecek, çiftçiyle birlikte yaşayacak. Onun bulunduğu köyde mesaisini geçirecek. 10 Bin personeli görevlendirdik. Bunun şu anda yüzde 30'u bayanlardan oluşmakta. Buna da özellikle biz dikkat ediyoruz. Kadının eğitimi ailenin eğitimidir. Ailenin eğitimi de toplumun eğitimidir. Bunun esas sırrı budur. Biz eğer toplumun geleceğine yatırım yapacaksak, eğitim düzeyi yüksek nesiller yetiştireceksek kadın eğitimine her alanda mutlaka daha fazla emek sarf etmeli, daha fazla dikkat göstermeliyiz."

Girişimcilik, organik tarım, zirai mücadele, sağlıklı beslenme, liderlik, işletmecilik gibi bir çok alanda kadınlar için kurs açtıklarını, ayrıca ev ekonomisi, tarımsal eğitim gibi konularda düzenlenen toplantılardan bugüne kadar 1 milyon 600 bin kadın çiftçinin istifade ettiğini açıkladı.


Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, Ayşenur İslam tarafından kadın çiftçilere sertifikaları verildi.

BAKANLAR FIRIN ZİYARET ETTİ

Bakan Eker ve Şahin, kadın çiftçilerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Daha sonra, bir ekmek fırınını ziyaret eden bakanlar, ekmeklerin tadına baktı. Bakan Eker, ekmeklerin yeni ekmek tebliğine uygun olup olmadığını kontrol etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Eker, daha önce ekmek ununda 17 katkı maddesi kullanıldığını, bu katkı maddelerinin kullanımına son verdiklerini vurguladı. Eker "Buğday ekmeğinde sadece buğday unu, su, maya ve çok az miktarda tuz olabiliyor. Başka bir katkı maddesi olmaması gerekiyor." dedi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
10.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mehdi Eker, Tarım kursları, 1 milyon 600 bin kadın yararlandı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, kurs, tarım
Link: Eker: Tarım kurslarından 1 milyon 600 bin kadın yararlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız