Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


May Tohum Arge Yatırımlarını Adanalı Üreticilere Anlattı

 
 
BURSA (İHA) - Türkiye’nin yerli yatırımcı ve ihracatçı tohum şirketlerinden biri olan MAY Tohum, Adana AR-GE İstasyonun’da gerçekleşen tanıtım organizasyonunda Adana, Maraş, Mersin, Adıyaman illerinden gelen bayi ve üreticileri ile buluştu.
 
 
Islah ve ürün geliştirme faaliyetlerinde, uluslararası geçerli standartlarda rekabet edilebilir bir ıslah ve ürün geliştirme sistemi ile çalışan MAY Tohum, düzenlediği organizasyon ile bayi ve üreticilerine AR-GE gücü ve yaptığı yatırımlar ile ilgili bilgi verdi. Organizasyon açılış konuşmasını yapan MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, “Türkiye ve uluslararası pazarlarda tohumda kalite ve ileri teknoloji kullanımı ile rekabet eden bir Türk tohum markası olmak hedefi ile çalışan firmamız, ülkemiz tarımına da çeşit geliştirme, yüksek tarım teknolojilerinin kullanımı ile katma değer sağlamaktadır. 35 yılı geride bırakarak ülkemizin önde gelen yerli yatırımcı ve ihracatçı tohum şirketlerinden biri haline gelen MAY Tohum ülke ofisleri ve anlaşmalı distribitörleri vasıtası ile 2013 yılı itibari ile 30’dan fazla ülkeye MAY markası ile tohum satışı yapmaktadır” dedi.
 
 
AR-GE Direktörü Geoffrey Lloyd Thomas ise “MAY Tohum hibrit mısır, hibrit ayçiçek, sebzede ise fasulye türünde AR-GE faaliyetlerini devam ettirmektedir. 1990’lı yıllarda ıslah çalışmalarına başlayan firmamız bugün toplam cirosunun yüzde 7’sini AR-GE faaliyetlerine ayırmaktadır” diye konuştu.
 
200 kişinin katılımı ile gerçekleşen organizasyon AR-GE İstasyonun gezilmesinin ardından verilen akşam yemeği ile son buldu.
 
 

Ekleme Tarihi
26.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: May Tohum, Arge, Yatırım, Adanalı Üreticiler, tarım
Link: May Tohum Arge Yatırımlarını Adanalı Üreticilere Anlattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız