Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Yeni GAP Stratejik Planı gün sayıyor

Bakanlar Kurulu'na sunulan yeni stratejik plan, bölgenin marka değerinin artırılmasını, rekabet gücünün yükseltilmesini ve kazanımların uluslararası platformlarda paylaşılmasını hedefliyor.

ANKARA - Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) İdaresi’nin yeni stratejik planı, projenin kazanımlarının derinleştirilmesine odaklandı. Çalışmaları son aşamaya getirilen ve Bakanlar Kurulu’na sunulan yeni stratejik planda, bölgenin marka değerinin artırılması, uluslar arası gelişmelere bağlı olarak bölgenin rekabet gücünü artıracak pilot projelerin uygulanması ve proje kazanımlarının ulusal ve uluslararası platformlarda paylaşılması hedef olarak belirlendi. Bölge için marka değerinin artırılması ve rekabet gücü yüksek projeler uygulamasında turizm ve organik tarım ön plana çıktı.

Stratejik plana göre, marka değerini artırmak için 5 ilde en az bir turizm projesi geliştirilecek. Çeşitli ürünlerin markalaşmasını sağlamak üzere en az 3 proje uygulanacak. Rekabetçiliği artırmak için yenilikçi projeler uygulama kapsamında ise GAP Bölgesi’nde çevrenin korunması ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı, yoksulluğun önlenmesi ve insani gelişmenin sağlanmasına yönelik olarak altı adet yenilikçi pilot proje hayata geçirilecek. Bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılarak dengeli bir kalkınma sağlamak amacıyla ise doğal, ekonomik ve insan kaynakların geliştirilmesine yönelik projeler uygulanacak.


Bilgi ve deneyimlerin uluslararası paylaşımı konusunda ise kurumsal olarak oluşturulacak eğitim platformunun altyapısı hazırlanacak. Ayrıca, uluslararası paylaşım amacına uygun şekilde bölgenin tanıtımı için organizasyonlar gerçekleştirilecek. Turizm projeleri kapsamında turizm odaklı bir tanıtım kampanyası oluşturulacak. Markalaşmaya imkan verecek ürünlere yönelik olarak ise Kilis keçisi damızlık üretimi, organik tarım küme projesi, tarımsal eğitim programı uygulanacak. Rekabet gücünü artırma amacı içinde, Birecik baraj gölü turizm projesi, rekabet gücü merkezli planlama için kapasite geliştirilmesi projesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gıda kümelenmesinin organizasyonu, yenilenebilir enerji projesi, uluslararası ticarete hazırlık ölçüm projesi, kadının güçlendirilmesi projeleri uygulanacak.
 
 
 
3 il için master plan

Bu kapsamda, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılmasına yönelik olarak ise gelişme potansiyeli bulunan üç ilin merkezi ve çevre ulaştırma master planlarının hazırlanması, GAP bölgesi için ulaşım planı, Midyat misafir karşılama merkezi, Birecik baraj gölü rekreasyonu, GAP sosyal araştırma ve eylem planı, tarımda çalışanların sağlığı araştırması, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin GAP’a yaygınlaştırılması projeleri uygulanacak. Uluslararası deneyim paylaşımları çerçevesinde, eğitim platformu altyapısı için proje yürütülecek.

Uluslararası paylaşım kapsamında TİKA ile birlikte eğitim programları oluşturulacak. GAP İdaresi’nin uluslararası su örgütlenmelerine katılımı sağlanacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: GAP, Yeni GAP, Stratejik Planı, gün sayıyor
Link: Yeni GAP Stratejik Planı gün sayıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız