Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Seracılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Silifke’de Fırtına Seraları Vurdu

MERSİN (İHA) - Mersin’in Silifke ilçesinde saatte 80-90 kilometre hızla esen rüzgar, özellikle Atayurt beldesindeki seralara zarar verdi. Naylonları yırtılan ve ürünlerin zarar gördüğü seralarda maddi hasar oluştu.

Silifke’ye bağlı Atayurt beldesinde başlayan ve şiddetini artırarak devam eden fırtına, seraları vurdu. Domates, kabak, çilek ve salatalık ekili seraların naylon brandaları rüzgar nedeniyle yırtılırken, ürünler de zarar gördü. Atayurt beldesinde bulunan yaklaşık 30 serada hasar olduğu tahmin edilirken, çiftçiler yetkililerden yardım bekliyor.

Atayurt beldesinde domates serası büyük hasar gören çiftçi Hasan Üredi, “Sabah kalktığımızda seralarımızın rüzgar nedeniyle zarar gördüğünü fark ettik. Ürünlerimiz büyük zarar gördü. Bu zararı karşılayabilmek için devletten yardım istiyoruz” dedi.
Zararlarının çok büyük olduğunu belirten seracı Mehmet Gedik ise, “Gece başlayan fırtına seralarımıza zarar verdi. Seraların üstü açık ve demirleri yıkılmış durumda. Kişi başı yaklaşık 15-20 bin lira zararımız var. Mahsulü satalım desek onlar da bu gece donacak. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine çok sayıda başvurunun yapıldığını, görevli heyetin zarar gören diğer köylerde incelemelerinin sürdüğünü belirtti.
 
 

Ekleme Tarihi
31.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mersin, Silifke, Fırtına, Seraları Vurdu
Link: Silifke’de Fırtına Seraları Vurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız