Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Seracılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
TAR-GEL Projesi Çiftçinin Gelirini Katladı 

TAR-GEL PROJESİ ÇİFTÇİNİN GELİRİNİ KATLADI

IHA


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2003 yılında uygulamaya konulan, 2007 yılında da TAR-GEL (Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi) olarak yenilenen proje kapsamında, köylerde görevlendirilen veteriner hekim ve mühendisler önemli çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmaların bir örneği de Başkent Ankara’nın Güdül ilçesine bağlı Güneyce köyünde gerçekleşti.
 
Çukurören köyünde görevli Mühendis Bihter Metin, İl Özel İdaresi desteğiyle Güneyce köyüne sera kurulmasıyla buradaki çiftçilerle de ilgilenerek, bilgi ve tecrübelerini Güneyceli çiftçilerle de paylaşıyor ve hatta seralarda çiftçilerle beraber çalışıyor.
Bölgesinde ağırlıklı olarak tarla domatesi yetiştiriciliği yapıldığını kaydeden TAR-GEL personeli Mühendis Bihter Metin, tarla domatesi üretiminde ürünlerin Ağustos ayında çıktığını, seralarda ise hem domatesin daha yüksek fiyattan alıcı bulduğu Haziran ayında ürün alınabileceği hem de daha fazla ürün elde edilebileceği için çiftçileri sera kurmaya yönlendirdiğini söyledi.
Tarla domatesinin çıkacağı Ağustos ayında salatalık üretimine başlayacaklarını ifade eden Metin, bu seraların bölge çiftçisine örnek olacağını ve bu sayede seracılığın gelişmesini hedeflediklerini söyledi.
 
Sera üreticisi Üzeyir Bostancıoğlu, seradan tarlaya göre üç kat daha fazla ürün aldığını belirterek, erken dönemde ürettiği domatesleri iyi fiyattan satarak iki şekilde kar ettiğini söyledi. Çukurören köyünde görevli Bihter Metin’in her hafta köylerine gelerek kendilerine yol gösterdiğini kaydeden Bostancıoğlu, “Seranın kuruluşundan hasada kadar Bihter Hanım hep yanımızdaydı. Bize yol gösterdi. Yeri geldi bizimle beraber serada çalıştı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel ise, TAR-GEL personellerinin köylerde önemli çalışmalara imza attığını kaydederek, “Köylerde görev yapan veteriner hekim ve mühendisler köylerde çiftçilerimizle iç içe. Köylerin tarımsal durumuna ve tarımsal potansiyeline hakimler. En önemlisi de çiftçilerimizi çok iyi tanıyorlar. Bunun içinde güzel çalışmalar yapıyorlar. Tüm TAR-GEL personelimize bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum”dedi.

Ekleme Tarihi
04.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: TAR-GEL Projesi,Ankara, Ankara Haberleri
Link: TAR-GEL Projesi Çiftçinin Gelirini Katladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız