Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Fasulye,Bezelye »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Fasulye Hasat Tarla Günü

SAMSUN (İHA) - Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde ‘fasulye hasat tarla günü’ gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, araştırma-yayım-çiftçi bağının güçlendirilmesi amacına yönelik projelerden “Kuru ve Yeşil Fasulye Yerel Çeşit Adaylarının Samsun İli Çiftçilerine Tanıtılması ve Tohumlarının Üretilmesi Projesi” kapsamında Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü işbirliği ile 2013 yılında kurulan çeşit ve hat demonstrasyon alanlarını temsilen 19 Mayıs ilçesine bağlı Esentepe köyünde fasulye hasat tarla günü gerçekleştirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Karadeniz Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Kibar Ak, 19 Mayıs Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Gül, Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

Projenin tanıtım konuşmasını yapan Dr. Hüseyin Özçelik, kuru fasulyenin de dahil olduğu yemeklik tane baklagillerin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insan beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’nin dünya bakliyat üretiminde ilk 5 ülke arasında yer aldığı ve sahip olduğu bu tarımsal gücün korunması ve geliştirilmesi gerektiğini belirten Özçelik, kuru fasulye ıslahında temel amaçlarının tüketici istekleri başta olmak üzere yüksek verim, hastalıklara, zararlılara ve stres şartlarına dayanıklılık ve özellikle de daha sağlıklı beslenme için zengin besin içerikli ürünleri üretmek olduğunu ve Samsun’u kuru fasulye üretimi ve ticaretinde önemli bir merkez yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven ise bakanlığın tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması amacına yönelik araştırma enstitüleri ve il müdürlüklerine önemli bir işbirliği misyonu yüklendiğini, bu kapsamda uygulanan kuru fasulye projesinin ise başarıyla yürütüldüğünü, daha da önemlisi çiftçilerin beklentilerini karşılamaya yönelik önemli neticeler alındığını, çalışmaları her yönüyle destekleyeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından üretici Bayram Keskin’e ait tarlada hasat gerçekleştirildi.
 
 

Ekleme Tarihi
17.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Fasulye, Hasat, Tarla Günü, Kuru fasulye, Yeşil Fasulye
Link: Fasulye Hasat Tarla Günü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız