Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Soğan, Sarımsak »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze soğan-sarımsak
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Taşköprü Sarımsağının dünya yolculuğu başlıyor

Reis Gıda ve Metro Toptancı Market Taşköprü sarımsağına sahip çıkmak için güçlerini birleştirdi. Çiftçiler iki kurumun ortak eğitim çalışmalarıyla GLOBALG.A.P sertifikasına sahip oldu. Böylece yerli tohumla üretilen coğrafi işaretli Taşköprü Sarımsağının, dünya yolculuğu başlıyor.

Taşköprü sarımsağının marka değerini artırmayı hedeflediklerini belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şunları söyledi:

“Taşköprü sarımsağının daha bilinçli yetiştirilmesi konusunda çiftçilerimize yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda, Metro Toptancı Market tarafından Taşköprü’deki çiftçilerimize ‘GLOBALG.A.P. eğitimi’ verildi. Son dönemlerde Taşköprü yöresinde ekilen Çin menşei tohumların, Taşköprü yerli sarımsağının marka değerine zarar verdiği kaçınılmaz bir gerçekti. Bu yıl başlattığımız ‘Yerli Sarımsak Tohumu Projesi’ ile Taşköprü sarımsağının hak ettiği noktaya gelmesi yönünde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Taşköprü Sarımsağının standardı bozulmadan gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK ve Kastamonu Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerle işbirliği yapıyoruz. Bilgi birikimlerimizi çiftçimizle paylaşarak ve toprağı daha verimli kılarak, yerli tohumumuza sahip çıkarak, bundan 15 yıl önce Taşköprü sarımsağı için başlatmış olduğumuz kurumsal sosyal sorumluluk projemizi sürdüreceğiz” dedi.

Global düşün, yerel hareket et

Metro Toptancı Market Gıda Satın Alma Direktörü Thomas Rudelt yaptığı konuşmada tarımsal ürünler ihracatında gıda güvenliğinin artan önemine vurgu yaparken şunları söyledi:

“Türkiye’nin ticari kültüründen öğrendiğimiz değerleri dünyaya taşımak istiyoruz. Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağının uluslararası tarımsal alanda gıda güvenliği standartlarından en önemlisi olan GLOBALG.A.P. sertifikası ile tüm dünya ülkelerine ihracat yolunun açılmış olmasından gurur duyuyoruz”

Yerel üreticilerle işbirliği kadar insani ilişkilere de değer verdiklerini belirten Rudelt çiftçilere seslenerek, “Taşköprü’nün sarımsağına aşığız! Biz sizin kapınızı çaldık. Siz de bizi evinize buyur ettiniz. Emeklerinizle, Taşköprü sarımsağı artık dünyaya açıldı” şeklinde konuştu. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: sarımsak, taşköprü sarımsağı
Link: Taşköprü Sarımsağının dünya yolculuğu başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız