Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Patlıcan »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru patlıcan
 İşleme-Paketleme
 Cips, çerez sanayi
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 

Güney Süt yatırımları durdurmadı

Güney Süt, bu yıl gazlı ve meyveli içecek hattı başta olmak üzere toplamda 3 milyon TL’ye yakın yatırım yaptı.


Küresel ekonomik dalgalanmalara rağmen toplam satışlarında geçen yıla oranla yüzde 7-12 arasında artış sağlayan Güney Süt, bu yıl gazlı ve meyveli içecek hattı başta olmak üzere toplamda 3 milyon TL’ye yakın yatırım yaptı. Firma, bu yatırımların sonucunda Albi markalarıyla gazlı içecek ürünleri, Leymon markası ile de tamamen Çukurova limonlarından üretilen limonatayı pazara sundu.

Ekonomik dalgalanmaların etkisiyle bu yılın geçen yıla oranla durgun geçtiğini belirten Güney Süt Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Batu Gazi, yapılan yeni yatırımla birlikte taleplere daha hızlı ve sağlıklı şekilde cevap vereceklerini ifade etti.

28 yıldır sektörde olduklarına değinen Gazi, “Üretimini yaptığımız ürünlerin başında süt, yoğurt, peynir, tereyağı, meyve suyu, gazlı içecek geliyor. Gelecek yıldan itibaren peynir ve tereyağı üretimlerine yönelik yatırımlara yoğunluk vereceğiz” dedi. Gazi, firmanın günlük 550 ton süt üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

‘Okul sütü projesi sektöre hareketlilik getirdi’

Sektörde yaşanan durgunluğun, bu yıl gerçekleştirilen okul sütü projesi ile bir ölçüde hareketlendiğini belirten Batu Gazi, projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesinin sektörün gelişmesi ve canlanması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Pazar olarak özellikle Anamur’dan Kars’a kadar olan bölgede yer aldıklarını kaydeden Gazi, bunun yanında Marmara ve İç Anadolu Bölgesi’nde de bayii ve perakende noktalarında satış olarak faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Bu yıl ihracat yapılan ülkeler arasında Libya, Irak, Mali, Moritanya ve KKTC’nin bulunduğunu ifade eden Gazi, “Dönemsel olarak üretimimizin yaklaşık yüzde 4-5’ini dış ülkelere gönderiyoruz. Özellikle ihracat ayağında sektörümüze verilen desteklerin daha da artarak devam ettirilmesi, ülkemiz süt sektörü için büyük önem arz etmektedir” dedi. Batu Gazi sektöre yönelik değerlendirmemelerde bulunarak, “Geçmiş yıllara oranla kaliteli ham madde temini arttı fakat gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüzde 100 değil. Özellikle kaliteli süt üretimini destekleyici projeler geliştirilmeli, bununla beraber süt tüketimini de özendirecek stratejiler ve projeler devlet politikası olarak geliştirilmeli” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
http://www.kobiden.com
 

Ekleme Tarihi
30.12.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: güney süt,
Link: Güney Süt yatırımları durdurmadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız