Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Patlıcan »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru patlıcan
 İşleme-Paketleme
 Cips, çerez sanayi
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Müşteri şikayet edince kendi sebzelerini ürettiler

Çorum'da 1982 yılında 5 manavın bir araya gelerek kurduğu şirket, 130 dönümlük alanda kurduğu sera ve tarlalarda kendi sebzesini üretiyor.

8 şubesi ile Çorum'un en kapsamlı gıda sektörü olan şirket hakkında bilgi veren Selahattin Zelveci, 5 manavın bir araya gelerek Hitit Gıda adı altında şirket kurduğunu söyledi. Büyümelerindeki en önemli değerin müşterilerinin istek ve şikayetlerine önem vermek olduğunu dile getiren Zelveci, "Müşteri aldığı sebzenin lezzetli olmadığını ve farklı bir tadı bulunduğunu söyleyince biz de kendi üretimimizi yapmaya karar verdik. 130 dönümlük bir alanda Çorum'un en büyük yaş sebze üretim tesisini kurduk.'' dedi. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın denetimleri altında güvenli tarım politikalarını takip ettiklerini ifade eden Selahattin Zelveci, Çorum'da ilk defa kontrollü iyi tarım üretim sertifikası alan bir şirket olduğunu aktardı.

10 dönümü kapalı 120 dönümü de açık alanda sebze ürettiklerine değinen Zelveci, ''22 çeşit yetiştiriyoruz. Yıllık ise ortalama 120 ton domates, 300 ton patates, 90 ton biber, 30 ton patlıcan, 5 tonda sarımsak üretimi yapıyoruz. Toplamda yıllık ortalama 640 ton üretim yapıyoruz.'' dedi. Yaptıkları bu çalışma sayesinde istihdam edilebilirlikte de artış yaşandığını kaydeden Zelveci, tüm ürünlerinin genel olarak organik olduğunu söyledi.

Hitit Gıda Tesis Müdürü Ebubekir Ergün, amaçlarının Çorum halkına ilaç kalıntısı olmayan, sağlıklı, kaliteli ve taze sebze sunmak olduğunu belirterek, sermayesi ve emeği yerli olan tarzda üretim yaptıklarını, ürünlerin el değmeden, gönül rahatlığıyla müşteriye sunulduğunu söyledi. Böyle bir yatırımı sosyal sorumluluk anlayışı gereği gerçekleştirdiklerini anlatan Ergün, insan sağlığına büyük önem verdiklerini açıkladı. Ergün, sulamayı ise damla sulama yöntemiyle, havuzlarda dinlendirdikleri suyla yaptıklarını, 13 ayrı dinamo ve pompa ile suyu her bölgeye ulaştırdıklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
14.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Kendi sebzelerini ürettiler
Link: Müşteri şikayet edince kendi sebzelerini ürettiler




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız