Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Havuç, Turp  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık havuç-turp
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 

Uzmanlar Ereğli’de Siyah Havucu İnceledi

KONYA (İHA) - Konya’nın Ereğli ilçesinde yetiştirilen siyah havuç ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü uzmanları ilçeye geldi.


Merkezi Yalova’da bulunan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nden Mühendis Fatih Hancı ve Esra Cebeci siyah havuç ile ilgili araştırmalarda bulunmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nü ziyaret ettiler.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, uzmanlara Ereğli ve siyah havuç üretimi potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Özgüven, “Şalgam suyunun hammaddesi ve doğal gıda boyası ham maddesi olarak koyu kırmızı meyvelerden yararlanan gıdacılar, en iyi sonucu Konya Ereğli'de yetişen siyah havuçtan almaya başladıklarını ifade ediyor. Türkiye'nin ve bu coğrafyanın en kaliteli siyah havucu topraktaki kireç ve potasyum dengesinin elverişli olması dolayısıyla Ereğli'de yetiştiriliyor” dedi.

İlçeye gelen mühendisler, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Orhan Soylu ile birlikte Sazgeçit kasabası ve Kuzukuyu köyünde bulunan siyah havuç tarlalarında incelemelerde bulundu. Burada üreticilerle bir araya gelen uzmanlar, vatandaşlardan siyah havuçla ilgili detaylı bilgi aldı. Arazi araştırmalarının ardından Havuç Konsantre Tesislerini gezen uzmanlar burada siyah havucun nasıl işlendiği, kimler tarafından talep edildiği gibi konularda araştırmalarını sürdürdüler ve incelemeler sonunda Ereğli’den ayrıldılar.

Ekleme Tarihi
16.09.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: siyah havuç, inceleme, uzman, gıda, tarım, ziraat
Link: Uzmanlar Ereğli’de Siyah Havucu İnceledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız