Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Hıyar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık havuç-turp
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


İbrahim Tatlıses “Gıda Sektöründeki Yeni Franchise Yatırımını” Açıkladı

5 Kalite Belgesi (İSO 9001, İSO 2200, İSO 1401, OFSAS, İSO 1002), 3 ayrı kuruluştan alınan Helal Sertifikası(TSE, GİMDES, HEDEM) Tatlıses Çiğ Köfte 3. yıldönümünde Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tatlıses ve Tatlıses Gıda Genel Koordinatörü Gıda Mühendisi Elif Attepe’nin ev sahipliğinde basın mensupları ile bir araya geldi.
 
Gerçekleştirilen basın toplantısı ile gıda sektörünün 2013 değerlendirmesi yapılarak, 2014 hedefleri, marka olarak halk sağlığı için verilen mücadele ve yeni bir yapılanma ile hayata geçirilen “Tatlıses Lahmacun” franchiselarının müjdesi verildi.
 
BEN YEMEDİĞİM BİR GIDAYI KİMSEYE YEDİRMEM
 
Sanatçı kimliğiyle değil, işadamı kimliği ile basın mensuplarının karşısına çıkan İbrahim Tatlıses, "Çiğ Köfte bizden sorulur" dedi. Çiğ köfteyi kendisinin icat ettiğini, Türkiye'ye sevdirdiğini belirten Tatlıses, "Bize neden etli değil diyorlar. 1979'dan bu yana çiğ köfte yoğururum. Bir anlamda çiğ köfteyi ben icat ettim. Et bakteri üretir. Eğer etli üretirseniz hemen tüketilmesi lazım. Oysa etsiz üretildiğinde 3-5 gün dayanıyor. Ben icat ettim, ama en son yarışa ben katıldım. Ama en baştayım" dedi. Tatlıses’in "Ben yemediğim bir gıdayı kimseye yedirmem" diyerek, İzmir'de 2004 yılında bir çiğ köfteci dükkânından alınan ürünlerle yüzlerce kişinin zehirlendiğini hatırlattı. Tatlıses, "2004'te Ege'de birçok insan zehirlendi… Benim aldığım biberin kilosu 13-15 lira iken, onlar 3 liraya biber alıyor. Bulgur aynı şekilde... Ondan sonra çıkıp 5 liraya satıyor. Ben 10 liraya sattığım halde para kazanamıyorum, sen nasıl 5 liraya kazanıyorsun. Ben 6,5 liraya mal ediyorum. Demek ki sende ne insaf var ne vicdan var. İnsan sağlığını düşünmeyen insan vicdansızdır, merhametsizdir. Önce ben yiyeceğim sonra size yedireceğim. Yemediğim hiçbir şeyi kimseye yedirmem. Çünkü önce çocuklarım yiyor, torunlarım, dostlarım yiyor. Az kazanın öz kazanın. Sürümden kazanın." dedi.
 
ARTIK LAHMACUN DA BİZİM İŞİMİZ

Gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Tatlıses Gıda Genel Koordinatörü Elif Attepe: “Ürünlerimizin kalitesi konusunda Başkanımız İbrahim beyin çok büyük desteği olmuştur. Ürünlerimizin reçeteleri birebir kendisi tarafından hazırlanmış, arge çalışmalarına kendisi bizzat başkanlık etmiştir. Geleneksel lezzetten şaşmadan ürünlerimizin endüstriyel üretime girmesi konusunda bizlere ışık tutmuştur. İbrahim beyin de dediği gibi biz yemediğimiz hiçbir şeyi başkalarına yedirmedik, yedirmiyoruz ve yedirmeyeceğiz. Çiğ köfte bizim işimiz diyoruz ve artık lahmacun da bizim işimiz diyerek lahmacun frachiselarımızı 6 Ocak itibariyle vermeye başlıyoruz. 2000’li yılların başında Türkiye genelinde yaklaşık 28 lahmacun bayisi Başkanımız İbrahim Tatlıses tarafından kapatılmıştı. Bunun en önemli nedeni bayilerin ürün standardizasyonunu koruyamamaları ve franchise sistemine iyi adapte, olamamaları…
 
Aldığımız yoğun talep sonucunda hem büyük işletmeler hem küçük işletmeler için franchise sistemimizi baştan aşağıya yeniledik. Eğitim sistemimizin franchise mekanizmamızla daha iyi entegre edildiği, ürün, personel, karlılık gibi denetim mekanizmalarının franchise sistemine daha iyi adapte edildiği değişim modelleri geliştirdik. Özellikle Tatlıses Lahmacun franchiseları konusunda iki modelimiz oldu. Birincisi taşıma üretim modeli, ikincisi yerinde üretim modeli. Taşıma üretim modeli bizim çiğköfte bayilerimiz için düşündüğümüz kendi imalathanelerimizde üretilen ürünlerin, kendi lojistik ağımızla ürün standardizasyonumuzdan şaşmadan müşterilerimize sunumunu kapsayan bir model. Yerinde üretim modeli ise; kendi bünyemizde yer alan ustalarımız tarafından hazırlanan lahmacunlarımızın restoran tipi şubelerimizde müşterilerimize sunumunu kapsıyor.”dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
06.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İbrahim Tatlıses, Gıda Sektöründeki Yeni Franchise, Yatırımını, Açıkladı, gıda, lahmacun, çiğ köfte
Link: İbrahim Tatlıses 'Gıda Sektöründeki Yeni Franchise Yatırımını' Açıkladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız