Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Hıyar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık havuç-turp
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Baydöner, Amerika’nın hamburgerine rakip oluyor
 
Georgetown Üniversitesi öğrencileri yılın girişimcisi seçilen Baydöner’i tez konusu yaptı.
 
İskender döneri markalaştırmak için yola çıkan Baydöner, Türkiye ve dünyada 35 ayrı şehirde 81 ayrı noktada hizmet veriyor. 2012’de Dubai’de dünyanın birçok ülkesinden gelen jürinin değerlendirmesiyle, Uluslararası Endeavor Girişimcisi ödülünü kazanan Baydöner, 2014 Şubat’ında Ernst&Young’ın dünya genelinde 27'ncisini düzenlendiği EY Entrepreneur Of The Year - Yılın Girişimcisi Yarışması’nın Türkiye ayağında da Yılın Girişimcisi seçildi. Bu başarılı çalışmalar yurtdışına yansıdı ve Georgetown Üniversitesi Executive MBA öğrencileri tez konusu olarak seçtikleri Baydöner’i yerinde gözlemlemek, Amerika pazarındaki şansını ortaya koymak için Türkiye’ye geldi.
 
Yurtiçindeki 76 şubesiyle Türkiye’nin en büyük restoran zinciri olan Baydöner, yurtdışı pazarındaki büyüme fırsatlarını da yakından takip ediyor. Baydöner’in kısa sürede hızla büyümesi yurtdışında da Türk dönerine olan ilgiyi arttırdı. Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli eğitim kurumlarından Georgetown Üniversitesi’nden Executive MBA öğrencileri Baydöner’in başarısını tez konusu olarak seçerek Türkiye’ye geldi. Baydöner’in Gebze’deki restoranında kendileri için düzenlenen tadım etkinliğine katılan Executive MBA öğrencileri, Amerika pazarında dönerin yer alabilmesi için stratejik bir harita oluşturarak Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tuncer’e bir sunum yaptı.

Baydöner, 2015’de Amerika’da restoran açacak
 
Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz “Endeavor’da ödül almış olmak bize pek çok avantaj sağladı. E&Y’ye aday gösterilmemizde de Endeavor’un katkısı vardı. 2012’de Endeavor Girişimcisi seçildikten sonra marka ve strateji uzmanlarından oluşan bir danışma kurulu sürekli olarak, markalaşma ve işimizi nasıl büyütebileceğimiz konusunda bize danışmanlık vermeye başladı. Turquality’den marka desteği alamaya hak kazanan ilk restoran olduk. Şu an yurtiçinde 76 restorana ulaşmış durumdayız. Yurtdışında da hali hazırda 5 restoranımız var. Hedefimizde Amerika Birleşik Devletleri’nde bir restoran açmak var. Büyük bir yol kat ettik. Aksilik olmazsa 2015’te Amerika’daki ilk restoranımızı açacağız. Georgetown Üniversitesi’nden gelen Executive MBA öğrencileri onlar için hazırladığımız 10 farklı tadım menüsünü deneyimledi. Kendi damak tadlarına göre yorumladı ve Amerika pazarında şansımızı artırmak için bizlere bir yol haritası çizdi. Biz Baydöner ailesi olarak bilimselliğe, sürekli gelişime inanıyor; yer almak istediğimiz pazarları, eğilimlerini takip edip inceliyoruz. Bu anlamda Amerika’dan gelen misafirlerimizin dönerimizi tattıktan sonra bizler için yaptıkları sunum çok önemli. Kendilerine geleneksel lezzetimiz olan döneri deneyimlettirirken Türk misafirperverliğini de göstermeye çalıştık. İlerleyen dönemde bu tarz bilimsel çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Baydöner’in tadım menüsünden sonra kalite ve lezzetini değerlendiren Georgetown Üniversitesi Executive MBA öğrencilerinden Lauren Williams; “Baydöner, Türk dönerinin Amerika’daki tüketimini artıracak. Amerika’da tüm yemekler Akdeniz civarından geliyor ve kimse dönerin gerçekten Türk yemeği mi, Yunan yemeği mi, yoksa Ortadoğu mutfağına mı ait olduğunu bilmiyor. Özellikle Türk yemeği olarak pazarlanması dönerin profilini geliştirecektir. Böylece döner, nereden geldiğini öğrenen insanlar arasında daha popüler hale gelecektir. Hedef kitle öncelikli olarak genç Amerikalılar, çünkü onlar etnik yemekleri denemeye daha açık oluyor. Kore yemeği, Suşi gibi yemekleri denemeye daha açıklar. Döner, Baydöner’in hazırladığı şekilde, lezzeti ve kalitesiyle hamburgere rakip bir yiyecek” dedi.
 
Baydöner’le Mart ayından itibaren bu proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Executive MBA öğrencilerinden Philip Agbeko ise “Amerika’daki tüketici eğilimleri üzerinde çalışıyoruz. Tüketicilerin neyi sevdiğini görmeye ve bu yemeğin Amerika’da nasıl uygulanabilir olacağını anlamaya çalışıyoruz. Bence döner Türkiye’ye özgü bir yemek ve dünyanın farklı bölgelerinde de tanıtılma şansı büyük. Döner, Türkiye’nin dünyanın geri kalanı için kullanacağı bir pasaport haline gelebilir. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olabilir. Bugün Baydöner’in menülerinden yedim, çok lezzetli buldum, çok sevdim” diye konuştu.
 
 
Baydöner Hakkında:
 
APAZ Gıda markası olan Baydöner, Türkiye’de iskender dönerin markası olmak ve Türk mutfağının dünyada çok bilinen en güzel yemeklerinden birisi olan iskender dönere hak ettiği değeri vermek hedefiyle 2007 yılında kuruldu. Türkiye’de pek çok ilde, ayrıca yurtdışında Azerbaycan ve Kuzey Irak’ta şubeleri bulunan Bay Döner restoranları yılda 7,5 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. 2012 yılında Dubai’de Dünya Endevour Girişimcisi Ödülüne layık görülen Baydöner, İskender döneri dünyaya tanıtma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Baydöner, Amerika’nın hamburgerine, rakip oluyor
Link: Baydöner, Amerika’nın hamburgerine rakip oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız